İstanbul Halkalı'da, bir tekstil fabrikasına giderken servis aracında boğulan Nebahat Salkım memleketi Zonguldak'ta defnedildi.
Kuvvetli yağışla oluşan selde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği İstanbul'da tekstil fabrikasına giderken servis aracında boğularak ölen iki çocuk annesi Nebahat Salkım'ın (39) otopsisi İstanbul'da yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulansla cenazesi Zonguldak'a getirildi. Nebahat Salkım, memleketi Zonguldak'ın Çatalağzı beldesinde toprağa verildi.
Kanama olduğu için sabah defnedilen Salkım'ın eşini akrabaları yalnız bırakmadı. Bitkin ve yorgun olduğu gözlenen eşi Coşkun Salkım, İstanbul Emniyet Müdürü'ne seslendi.

Eşi ile birlikte hayatını kaybeden 7 kişinin taburelerde fabrikaya taşındığını öne süren acılı eş, sorumlulara dava açmaya hazırlanıyor. Suçluların cezalandırılmasını isteyen Coşkun Salkım, sözlerine şöyle devam etti;
"Olay yerine gittiğimde arkası kapalı panelvan arabaya yedi kişiyi doldurup tahtaları birleştirmişler ve oturak yapmışlar. O arabayla insan taşınmaz, öyle servis aracı olmaz. Hayvan taşınır gibi insan taşınmaz. Sekiz yıldır aynı araca biniyorlar. Davacıyız, bundan sonraki süreç neyi gösterir bilmiyorum. İstanbul Emniyet Müdürü ve valimizden bu konunun açıklığa kavuşturulmasını, suçluların cezalandırılmasını istiyorum."

Araç fabrikanın önünde iken sel baskını olduğunu anlatan Salkım, şunları söyledi;
"Şoför ön mahalden kendi çıktığı gibi bir kişiyi daha kurtarıyor. Arkası kapalı olduğu için otomatik merkezi sistem kilitleniyor. Arkadaki 7 kişi boğuluyor. Aracın yanları açık olsaydı, kurtulma şansı olabilirdi. Ölenlerin hepsi aynı mahallede oturuyordu. Hayvanlar gibi sıkışıp öldüler."

Öte yandan hayatını kaybeden Nebahat Salkım'ın dayısı Fikret Aktaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şöyle seslendi:

"Haberlerde alt yazı geçiyor. Başbakan, selin nedeni, 'derelerin ıslah edilmemesinden dolayı' diyor. 'Böyle işte dereler alır getirir' diyor. Bir Başbakan'a bu yakışır mı? Kaç yıldır Başbakanlık yapıyor. Kaç dönemdir belediye başkanı kendi adamı seçiliyor."

Hayatını kaybeden Nebahat Salkım'ın evinde yas sürüyor.

Zonguldaklı Nebahat Salkım ve ailesi

İstanbul sel felaketinde servis aracının içinde hayatını kaybeden Nebahat Salkım, memleketi Zonguldak'ta defnedildi.