Zonguldaklılar Derneği Genel Başkanı Şerafettin Üstünkol, Dernek olarak Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ı ziyaret ettiklerini belirten açıklamasında, ziyaretin amacının Çankaya Belediyesi'nden destek alabilmek olduğunu ifade etti.
Başkan Üstünkol, Derneğin Ankara'da bir lobi oluşturmaya çalıştığını, bu konuda yardım ve destek taleplerinde bulunduğu Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a madenci heykeli hediye etti.

Gerçekleştirilen ziyaret hakkında Zonguldaklılar Derneği'nden yapılan açıklama şu şekilde:


"Derneğimiz yönetim kurulu üyeleri 01.12.2009 tarihinde Çankaya Belediye Başkanı Sayın Bülent Tanık'ı ziyaret ederek bir süre görüşmüşlerdir.
Dernek Başkanımız Şerafettin Üstünkol ile ODTÜ'deki öğrencilik yıllarından tanışan Sayın Bülent Tanık ile yapılan samimi görüşmede, Şerafettin Üstünkol; "Derneğimizin Ankara'da bir lobi oluşturmağa çalıştığını, bu konuda yardım ve desteklerini beklediğimizi, yapılacak etkinliklerde Belediyenin tesislerinden yararlanmak istediğimizi'' ifade etmiştir.
Ayrıca, yapılan görüşmede gündeme gelen Olgunlar Sokak'taki madenci heykeli'nin de bakımının yapılmasını talep etmiştir.
Sayın Bülent Tanık da; "Annesinin Mehmet Çelikel Lisesi mezunu olduğunu, kendisinin de Zonguldak'a gelerek bizzat yeraltına girip ocakları gezdiğini, bu nedenlerle Zonguldaklılara sempati ile baktığını, derneğimize elinden gelen yardımı yapacağını ve adı geçen madenci heykelini boyatacağını" beyan etmiştir.
Ayrıca kendisine Zonguldak'ın simgesi haline gelen bir de madenci heykelciği hediye edilmiştir. Derneğimizin Çankaya Belediyesi'nin desteğini almasını önemsiyoruz. Bu sayede daha etkin hizmetler yapabileceğimizi düşünüyoruz.
Önem verdiğimiz bu gelişmeyi tüm Zonguldaklılarla paylaşıyor, bu vesile ile saygı ve selamlarımızı sunuyoruz."