Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi'nin davetlisi olarak "Türk Kadınının Siyasetteki Yeri" konulu konferans vermek Zonguldak'a gelen  TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, diğer Zonguldak milletvekilleri  Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk birlikte bir dizi ziyaretlerde de bulundu.

BELEDİYEYE ZİYARET
Güldal Mumcu'nun ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Belediye Meclisi'nde çok az sayıda kadın olduğuna dikkat çekerek, kadınların siyasete girmesi yönünde çalıştıklarını kaydetti. Karabük ve Bartın'ın Zonguldak'tan ayrılışını böl-parçala stratejisi olarak nitelendiren Eşref, kömür var oldukça Zonguldak'ın da yaşayacağını sözlerine ekledi.
Mumcu ise, Zonguldak'ta CHP'nin yönetimde oluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şöyle dedi:  "Belediyelerimizin birçoğu borç içerisinde. Sağ partiler hep 'borç yiğidin kamçısıdır' anlayışıyla ülkeyi yönettiler. Ancak kamçı yiyen yiğidin yaşayacak gücü kalmadı. Belediyeler israf için değil, hizmet için var."

BARO'YU ZİYARET
Mumcu, Zonguldak Barosu'nu ziyaret ederek, Başkan Kerem Ertem'den çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Mumcu, yargıya yönelik baskılardan dolayı rahatsız olduğunu dile getirdi ve bu durumun kabul edilemeyeceğini söyledi. Mumcu, "Hukukun üstünlüğü her zaman çok önemlidir. Hukuk, her zaman herkese lazımdır. Bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum'' şeklinde konuştu. Baro Başkanı Ertem, 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden eşi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun duvarda asılı fotoğrafını bir süre inceleyen Mumcu'ya çeşitli hediyeler sundu.

CHP'YE ZİYARET
Güldal Mumcu, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 75'inci yıldönümünü gururla kutladıklarını söyledi. Kadınların, seçme ve seçilme hakkının sadece seçme bölümünde yer aldığını belirten Mumcu, şunları kaydetti;
''Seçilme bölümünde yer almaları ve bu hakkın da onlarda olduğunu hiç unutmamaları gerektiğini söylemek istiyorum. Kadınların her konu için 'beyim bilir' sözcüğünden uzaklaşmalarını diliyorum. Vatandaşlık bilinci olarak kadın da erkek de kendi özgür iradesiyle her şeyi en iyi düzeyde değerlendirecek yapıya sahiptir.''

MÜHENDİSLERE  ZİYARET
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı'yı da ziyaret eden Mumcu, "Zonguldak'a gelmişken Maden Mühendisleri Odası'nı ziyaret etmeden olmazdı" diyerek madencilik sektörünün önemine değindi. Mumcu daha sonra, "Milletvekillerimiz mecliste ellerinden geldikleri kadarıyla sorunlarınızı dile getirmeye çalışıyorlar. CHP iktidara geldiği zaman bu bütün sorunları çözeceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. Erdoğan Kaymakçı ise, Zonguldak'ın taşkömürü ile var olduğunu belirterek, bu cevherin Zonguldak'ı önemli şehirler sıralamasında üst sıralara taşıdığını kaydetti. Bu sırada Güldal Mumcu, 24 Ocak 1993 tarihinde bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden eşi Uğur Mumcu'nun duvarda asılı fotoğrafını görünce duygusal anlar yaşadı. Gürdal Mumcu bir soru üzerine; "Eşim Uğur Mumcu Zonguldak'a çok önem veriyordu. Çünkü Zonguldak, madencilerin, emeğin ve alın terinin başkentiydi. Eşim, sayısız kere Zonguldak'a gelerek burada konferanslar vermişti. Evimde hala, Uğur Mumcu'ya Zonguldak'ta armağan edilen pirinçten madenci heykeli duruyor. Bu heykeli gururla saklıyorum" diye konuştu.