İstanbul Zonguldaklılar Derneği'nin gerçekleştirmiş olduğu piknik şöleninde Zonguldaklılar doyasıya eğlendiler.

İstanbul Arnavutköy'de buluşan Zonguldaklılar eşine rastlamadıkları görüntüleri hayranlıkla izledi. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile eşinin de katıldığı şölene, Gaziosmanpaşa AKP İlçe Teşkilatı, İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı, Derneğin Yönetim Kurulu Üyelerinden Emir Tekstil Sahibi Muharrem Aydın, H.İbrahim Ece, Mehmet Gökay ile İlker Eliçora, İş Adamı Ahmet Doruk, İş Adamı Hüseyin Şen, İş Adamı Mustafa Gülmez, Av. Mehmet-Muhammet Keserci, Sanatçılardan Ramazan Aydemir, İsa Muslubaş, Fatma Metin, İstanbul'da bulunan çeşitli sivil toplum örgütleri, bunların başkanları, yönetim kurulu ile üyeleri ve çok sayıda Zonguldaklı katıldı.

İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı, yaptığı konuşmasında, "Öncelikle bizlerin bu etkinliğimizi dünyaya sunduğu için Demir Medya bünyesinde bulunan Zonguldak'ın yerel Televizyonu 67 Kanal Z'ye teşekkür ediyorum. Etkinliğimize güzellik katan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve eşine teşekkür ederim. Ayrıca derneğimize desteklerini esirgemeyen Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'a, Zonguldak Valisi Erdal Ata'ya ve sponsorlarımızdan Çaycuma Süt, Çanakçılar Seramik, Doruk İnşaat Genel Müdürü Ahmet Doruk, Şen Plastik'ten Hüseyin Şen, İş Adamı Mustafa Gülmez, Özbartın otobüs firmasından Ahmet Menteş ve Elvan Tekstil sahibi Suat Tamer Akiş'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek, Zonguldak'ı bir bütün olarak gördüğünü ve bu bütünlük adına elinden gelen her şeyi yaptığını bundan sonraki dönemlerde de elinden gelen her şeyi yapacağını fakat derneklerin sponsorluklarla yürüdüğünü belirten Bayraklı, konuşmasına söyle devam etti:

"Bizler kısıtlı imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışıyorsak Zonguldak'ta da imkanı olan herkesin, Zonguldak için bir şeyler yapmak isteyen insanlara da bu tür oluşumlara destek vermesi gerekiyor.

ZONGULDAK KÜLTÜRÜ

İstanbul Zonguldaklılar Derneği Piknik Şöleni çerçevesi içerisinde eşi-benzeri olmayan organizasyonlar düzenledik.  40-50 yıl öncesinde atla gelin alma töreni yapmak istedik ve istediğimizi gerçekleştirdik.  Ne mutlu bize ki Zonguldak kültürünü bir kez daha yaşatmanın sevincini, 67 Kanal Z ekranlarından da tüm dünyaya göstermiş olduk. Bizler kültürümüzle geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkmak için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağımıza söz veriyorum. Zonguldak'ta ki yerel yöneticilerimiz ve iş adamlarımız bizlere daha fazla sahiplensin istiyoruz."
AKP Fazlı Erdoğan ise, "Zonguldak'ın havasını yaşatan İstanbul Zonguldaklılar Derneğine, Yönetimine, Üyelerine ve herkese teşekkür ediyorum" diyerek, Bayraklı ve Yönetimin, bu başarılarının devam etmesini diledi.

STRES ATTILAR
Gurbette yoğun iş temposuyla eğlenceli bir gün geçiren Zonguldaklılar bu tür organizasyonların sayesinde bir nebze olsun nefes aldıklarını belirterek İstanbul Zonguldaklılar Derneği'nin düzenlemiş olduğu piknik şöleninden memnun kaldılar.
Çekilişlerin yapıldığı piknik şöleninde, "yumurta, çuval ve ip çekme" gibi yarışmalar yapılarak birincilere çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca Zonguldak'a has yöresel yemekler "cevizli kömeç, serme, gözleme, malay ve lokum" gibi çeşitli yiyecekler misafirlere ikram edildi.