ZONGULDAK'TA YAPILACAK OLAN TAŞKÖMÜRÜ ÇALIŞTAY'INA  IŞIK TUTMAK ÜZERE, DAHA ÖNCE BİRKAÇ KEZ YAYIMLADIĞIMIZ "KURTULUŞ REÇETESİ" BAŞLIKLI HABERİMİZİ BİR KEZ DAHA PAYLAŞIYORUZ.


* Dönemin DSP Zonguldak Milletvekili Mümtaz Soysal'ın hazırladığı ve 1 Temmuz 1998 tarihinde TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi, 2 Temmuz 1998 tarihinde Gazeteniz Önder'de "TTK için tarihi adım" başlığıyla duyurulmuştu.

* TTK'nın özerkleştirilerek TTK.AŞ.'nin kurulması istemiyle verilen ve TBMM'de tozlu raflarda unutulan kanun teklifi daha sonra başta sendika olmak üzere sivil toplum örgütleri tarafından da gündeme getirilmemişti.

* 4 Mayıs 2007 tarihinde "Zonguldak TTK.AŞ'yi unuttu" başlığıyla yeniden gündeme taşıdığımız kanun teklifini, Karadon'da yaşanan grizu faciasından sonra yaşanan tartışmalara katkı vermek amacıyla üçüncü kez yayımlıyoruz.

4 Mayıs 2007 Cuma günü yayımlanan gazetemizdeki 'Zonguldak TTK A.Ş'yi unuttu' haberinin tam metni şöyle:

2 Temmuz 1998 tarihli gazetemizin manşetine "TTK için tarihi adım" başlığını atmışız. Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın başkanlığını da yürüttüğü KİGEM aracılığı ile hazırlanan kanun teklifi, TTK'nın özerk bir yapıya kavuşturularak TTK A.Ş'ye dönüştürülmesinin sağlanarak kurumun siyasetten ve zarar etmekten kurtarılması amaçlanıyor.

"Yasa teklifi ile TTK özerk bir kamu anonim şirketi haline getirilmekte ve bugüne kadar KİT'lerde hep şikayet konusu olan ama çözümüne hiç çalışılmayan yönetim sorununa bir model önerilmektedir" ifadeleriyle açıklamasının yapıldığı 1 Temmuz 1998'den sonra bir türlü meclisin gündemine alınamadı.

Yüreğiyle Türk işçi sınıfının gönlünde taht kuran  Türk-İş Genel Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı Şemsi Denizer'in öldürülmesinden sonra, Zonguldak gündeminde bile tartışılmayan TTK'nın özerkleştirilmesi konusunu en çok konuşması gereken sendikacılar da açıkçası yan gelip yatmaya başlayınca, TTK küçülmeye devam etti ve yine zarar eden bir kurum olarak kaldı. TTK'nın özerk bir yapıya kavuşturulması konusunda TBMM Başkanlığına sunulan gerekçede şu ifadeler yer alıyordu:


"Bu modelde, genellikle şirket genel kurullarına tanınan yetkiler Üst kurula tanımakta. Üst kurul sermaye sahibi devlet ile çalışanların temsilcilerinden oluşmaktadır. Üst kurul üyelerinin 6.sı da çalışanların temsilcilerinden Hazine ile DPT tarafından atanacak, 6.sı alışanların temsilcilerinden oluşacaktır. Her iki grubun dörtte üç oyuyla belirlenecek olan on üçüncü kişi Üst Kurulun Başkanı olacaktır.
*Yönetim Kurulu ve Genel Müdürü de bu kurul belirleyecektir.
*Yasa teklifi ile taşkömürünün ithal ve ihracında TTKAŞ tek yetkili haline getirilmekte, ayrıca yıllardır yatırımsız kalan Türkiye Taşkömürleri Kurumunu bu durumdan kurtarabilmek için gerekli maddi olanaklar da tanınmakta, *Taşkömürü İşletmeciliği Rehabilitasyon Fonu oluşturulmaktadır.
*Ayrıca TTK A.Ş 5 yıl süreyle kurumlar vergisinden muaf tutulacak. 6 Ve 7. yıllar %25,8 ve 9. yıllar %50 oranında ödeme yapılacaktır. Şirket 10 yıl süreyle faaliyet alanlarıyla ilgili olarak yapacağı ithalat içinde vergiden bağışık olacak, bu durumun uluslarararası anlaşmalarla çelişmesi durumunda tutan Hazine tarafından ödenecektir.
*Çalışanlara ise şirketin kurulmasından itibaren iki yıl süreyle SSK primi dışında vergiler için muafiyet tanınmaktadır.
*ÇATES A ve B'de şirkete bağlanacaktır. Bu modelin genel olarak bütün KİT'ler için benimsenmesi durumunda aralarındaki eşgüdümün sağlanması ve kamu çıkarının topluca korunması bakımından kurulacak mekanizmada, bu teklifimiz dolayısıyla başlayacak olan tartışma sonrasında belirlenecektir."

TTK A.Ş'nin KANUN TEKLİFİNDEN BAŞLIKLAR

**Taşkömürü ithalat rejimini düzenlemek ve ithal etme imtiyazı TTK. A.Ş'nin.

**Taşkömüründen ürün kalitesini artıran ve pazarlanmasını kolaylaştıran kok ve briket gibi kömürleri üretmek.

**Demir çelik ve elektrik enerjisi üretimini yapmak, yurt içinde ve yurt dışında ortaklıklar kurmak.

**TTK. A.Ş'de İdare Meclisi'nin görevini Üst Kurul, Genel Müdür ve yardımcılarının görevini de Yönetim Kurulu yapacak.

**TTK. AŞ'nin Üst Kurulu, Maliye Bakanlığı (2), Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, DPT, Hazine Müsteşarlığı'ndan 1 üye olmak üzere 6 ve işçileri temsilen de 6 olmak üzere 12 kişiyle toplanacak. Kendileri dışından seçilecek bir başkan ile 13 üyeden oluşacak.

**Üst Kurul üyeleri; üniversite öğretim üyeliğinin dışında kamuda çalışamaz, siyasi herhangi bir görev alamaz. Kurul Başkanı hariç, üyelerin üçte biri iki yılda bir yenilenir.

**TTK A.Ş'nin Yönetim Kurulu genel müdür dahil 4 üyeden oluşur ve üst kurul üyeliği ile genel müdürlük ve yönetim kurlu üyeliği aynı kişi de olamaz.

**Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Görev süresi dolanlar yeniden atanabilirler.

**Yönetim Kurulu; genel müdürün daveti, üst kurul başkanının veya en az üç yönetim kurulu üyesinin çağrısı ile toplanır.

**Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu gerekli görülen durumlarda TTK A.Ş'nin hesaplarını ve işlevlerini incelemeye yetkilidir.

**TTK A.Ş'nin kamuya ait tüm borçları faizleri ile birlikte hazine tarafından üstlenilir.

**TTK'da işçi statüsünde olmayan personel istekleri dikkate alınarak ihtiyaç duyulan kamu kurumlarına nakledilir.

**TTK'nın, TTK A.Ş'ye devri itibariyle işten ayrılmış olan işçilerin kıdem tazminatları ve diğer personelin emekli ikramiyeleri  hazine tarafından ödenir. Kurumda çalışmakta olan işçilerin kıdem tazminatı tutarları hazine bonosu olarak TTK A.Ş'ye ödenir.

TTK A.Ş'YE SAĞLANACAK DESTEKLER

**TTK AŞ'nin yatırım yapmasına, havzaya uyumlu teknolojiler üretimine ve iş güvenliği ve işçi sağlığını güvenceye almak için TAŞFON kurulmuştur.

**TTK A.Ş 10 yıl süreyle ithal edilecek makine, teçhizat ve malzeme aksamıyla ilgili olarak her türlü ithalat vergisi ve benzeri eş yükümlülüklerden bağışıktır.

**TTK A.Ş iki yıl süreyle SSK primleri dışında hiçbir kamu kuruluşuna her ne ad altında olursa olsun ödeme yapmaz.

**TTK A.Ş'nin araştırma, geliştirme ve teknoloji üretimi çalışmaları, şirket personelinin hizmet içi eğitim etkinliklerini yönlendirmesi amacıyla AR-GE birimi kurulur.

**TTK A.Ş'de çalışanlara üretimle doğrudan ilişkili, ölçülmüş ve işe dayalı prim uygulaması yapılır.

**TTK A.Ş'nin kamu hisseleri 5 yıl süreyle devredilemez. Beşinci yıldan sonra yüzde 55 kamuda kalmak koşuluyla menkul kıymetler borsasında satışa çıkarılır. Hisselerin yüzde 10'u çalışanlarca alınması durumunda bir vakıf kurulur ve üst kuruldaki üç işçi temsilcisinden biri bu vakıfca belirlenir.

**Şirketin kullanım dışı binaları bir kamu hizmetinde kullanılmak koşuluyla kamu kuruluşlarına ve yerel yönetimlere bedelsiz devredilir.

**Halen hizmet dışı tutulan 6x20 MW gücündeki Çatalağzı Santralı A ve B ünitesi tüzel kişilik kazandığında TTK A.Ş'ye devredilir.

**TTK A.Ş'nin bu üniteden elde edeceği elektrik TEDAŞ tarafından satın alınmak zorundadır.