*** Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, bölgedeki dış ticaretin arttırılması ve nitelikli ara eleman yetiştirilmesine yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı düzenleneceği bildirildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO)'nın duyurusunda, dış ticaret yapan ve ya yapmak isteyen gümrük müşavirliği hizmeti veren üye firmaların sahibi, yetkilisi ve personeline yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı düzenleneceği belirtildi.
Eğitim programının, dış ticaret konusunda ülkede görevlendirilen tek kamu kurumu niteliğindeki Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) işbirliğinde, 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Yapılan duyuruda eğitim konularına da yer verildi. Eğitim programına kişi başı katılım bedelinin 100 lira olduğu ifade edilirken, şu görüşlere yer verildi: "Programa katılmak isteyen üyelerimizin, Odamıza ulaşmalarını veya
www.ztso.org.tr ya da www.igeme.org.tr adreslerinde yer alan duyurular bölümünden online başvuru yaparak katılım ücretlerini odamız hesabına yatırmalarını rica ederiz.
İhracat Mevzuatı ve Uygulamaları - İhracat mevzuatı ile ilgili temel bilgiler, ihracat işlemlerinin özellikleri ve aşamaları anlatılacaktır.  İhracata Yönelik Devlet Yardımları - Firmaların hangi aşamada hangi devlet yardımına ihtiyaç duyabilecekleri ve yararlanma koşulları hakkında bilgi aktarılacaktır.  İhracatta Fiyatlandırma, Maliyet ve Risk Yöntemi - İhraç ürünlerinin fiyatı belirlenirken dikkat edilmesi gereken konular anlatılacaktır. Dış Ticarette Kullanılan Belgeler, Alınması Gereken İzinler ve Sertifikalar - Belge düzenlenmesi sırasında dikkat edilmesi gereken konular, belgelerin tanzimi, çeşitli işlemlerde belge kullanımı ve karşılaşılan sorunlar ile çözüm önerileri açıklanacaktır. Pazar Araştırması Yapma - Pazar araştırması önemi, Pazar araştırmasının aşamaları, Bilgi kaynakları, hedef pazarları ziyaret etmenin önemi açıklanacaktır. İhracatta KDV İstisnası - KDV istisnalarından doğan iadeler ve aranılan belgeler ile KDV iadesinin genel usul ve esasları anlatılacaktır.
İhracatta E-Pazarlama Uygulamaları - İhracatta modern pazarlamanın önemi, pazar ve müşteri bulmaya yönelik online veri tabanları ve E-Mail ile pazarlama konuları aktarılacaktır."