Zonguldak Valiliği ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) arasında  imzalanan protokolle, Terakki Mahallesi'ndeki Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu yıkılarak yerine 24 derslikli yeni bina yapılacak.Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine; Vali Erdal Ata'nın yanı sıra, Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, Milli Eğitim İl Müdürü Harun Girgin, Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Yılmaz katıldı. "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" çerçevesinde yapılacak ve 3 milyon TL'ye mal olacak okul için kent genelinde faaliyetlerini sürdüren 28 rödevanslı maden ocağı sahibi destek verecek.
Vali Erdal Ata, kentte ve ülkedeki en önemli sorunların başında eğitimin geldiğini belirterek, yapılacak okul hakkında gazetecilere şu bilgileri verdi:

"RÖDEVANSLI SAHALARIN DESTEĞİNİ ALACAĞIZ"
"Bugün kentimize bir okul daha kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Terakki Mahallesi'nde ciddi hasar gördüğü için kullanılamayacak hale gelen Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulumuzun yerine 24 derslikli bir okul yapmanın ilk adımını atıyoruz. Bu okul 2011 yılının Ağustos ayı içerisinde tamamlana-rak 2011-2012 eğitim-öğretim yılına hazır hale gelecek. Bu noktada kentimizde kömür üreten rödevanslı saha yöneticilerinden destek alacağız. Yeni okulumuz tamamlandıktan sonra herhangi bir isim değişikliği yapılmayacak."

"OKULUN İSMİNİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ"
Protokolün diğer tarafındaki isim olan Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir ise, eğitime destek verdiklerinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, "Gönül isterdi ki, Zonguldak'ta faaliyetlerini sürdüren 28 rödevanslı saha sahibi 28 tane okul yapsın. Ancak böyle bir durum olmadığı için birleşerek böyle bir girişimde bulunduk. Yapılacak okulumuz 3 milyon TL'ye mal olacak.
Atamıza duyduğumuz saygı ve sevgiden okulun ismini de değiştirmeyi düşünmüyoruz. Okulumuzun ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata ve ZTSO Başkanı Salih Demir protokolü imzaladı. Yapılan açıklamaya göre okulun yapımına en kısa zamanda başlanacak.