Demokrasi adına özgürleşmek ve eşit haklardan yararlanabilmek için ne yazık ki devamlı olarak mücadele etmek zorundayız.

Gezi olaylarının devamında muhalefet partilerinin sokakta olan bu direnişe olan ilişkisizliğinin AKP açısından siyaset meydanı iyice boş kalmıştı. Bu durum da AKP’ye, geçmişe göre daha fazla tek başına hareket etme imkanı sağladı.
Bu durum öyle bir hal aldı ki ‘demokrasi lazımsa onu da biz yaparız’ gibi bir durum doğdu.

Gezi Parkı eylemlerini yapanların bir bölümü İstanbul’un ve diğer illerin parklarında forumlar düzenleyerek demokrasi özleminde olan birbirini tanımayan birçok kişiyi bir araya getirdi. Aslında küçük te olsa o dönemlerde toplananlar adına ve onları izleyenler adına demokratikleşmede bir katkı sağladık diye düşünüyorum.

Zaman geçtikçe yapılan haksızlıklarda bu kişiler devamlı olarak bir araya gelip özgürleşme haksızlıklara dur deme yolunda tepkilerini isyanlarını ortaya koyuyorlar.

Bugün kadın cinayetlerinde tecavüzlerde çocuk istismarlarında terör olaylarında sokağa inip hak arama davasında tek yürek oluyor insanlar. Bunun siyasetin olumlu yönde dönüşmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum ve umuyorum.
Bu direnişler sınırlı bir direniş olsa da adalet, özgürlük , doğa bir gün herkese gerekli olacak…

Soma ve Ermenek’te ki maden şehitlerine sağlanan hakların Zonguldak maden şehitleri ailelerine de sağlanması için Milletvekilimiz Sn. Şerafettin Turpçu’nun meclisteki çabalarına ek olarak bölgemizde bir imza kampanyası başlatıldı.
İmza kampanyasına tüm Zonguldak’ın katılması ve imza atması gerekir. Çünkü Zonguldak gücünü madenlerinden almış ve bedelini her geçen gün canıyla malıyla ödemektedir.

Toplumsal farkındalık yaratmanın bu dönemde oldukça zor olduğunun farkındayım. Birlikte hareket etmenin neredeyse suç sayıldığı en ufak eleştiride hain kabul edildiğimiz bu dönemde siyasi görüş aranmaksızın toplumun tüm kesimini ilgilendiren olaylarda ortak akıl oluşturulması gerekiyor.

Çok fazla sayıda imza toplanabilmesi gerektiğini düşünüyorum bu acılara şahit olan insanlar olarak.
Fakat bu imza kampanyasına bile siyasi yaklaşımlarda bulunanlar oluyor. Bu siyasi bir hareket değil bu tamamen insanların eşit haklardan yararlanabilmesi için çıkılan çok önemli bir yoldur.

Bugün demokrasi bizim işimiz biz gelince ülkeye demokrasi geldi diyenler; Demokrasi sözle söylenen bir söz değil bir zihniyet meselesidir. Demokratlık, kişilerin karakterinde, davranışlarında görünür olmasıdır.

iktidarın otoritenin yanında değil toplumun yanında yer alması şarttır. Demokrasi bunu gerektirir. Toplumun evrensel hukuk ve evrensel insan hakları doğrultusunda yaşaması için gerekenlerin ivedilikle yapılması gerekmektedir.