Doğal alan mı var?!.. Yeşil mi yoksa geniş geniş alanlar?!.. Dereler mi akıyor özgür özgür?!..  Ağaçlar mı var şehir içlerinde?!..
Kesin, durdurun, yansınlar?!..

Güzel güzel binalar olsun yerlerine.. Yüksek, geniş, site site, blok blok.. Aralarına mini şehirler oluşturun bina bina, hani içinde spor alanı yerine sporun salonu olsun ama mutlaka taştan olsun binası..

Alışveriş merkezleri de olsun ama o da taştan olsun, yerlerde bile taşlardan olsun yollar.. Aralarda yeşil kendiliğinden fışkırırsa biçilsin hepsi.. Öyle taşlar arasından çıkı çıkıvermesinler sakın.. Kenara köşeye bir iki bakım gerektirmeyen ağacımsı ağaçlar konuversin, maksat, makyaj güzel olsun, gerisi?!.. Gerisi; yeşil, doğa, doğal alan.. Somut çabalarda bir avuç olan, kendi aralarında gayret gösteren, çabalayan  ama sonucu genelde yapılaşmaların galibiyetinde biten insanüstü çalışmalar zaten, globalde sorun mu?!.. Değil pek.. 

Sanalda ne kadar çoksa çevreciler, ne yazık ki somut çalışmalarda, çabalarda gerçekten bir avucuz..

Daha sağlıkla yaşanabilir bir dünya için bizlere katılın, önerin, gelin birlikte çalışmalar, eğitimler, seminerler yapalım ki bize miras olmayan, gelecek neslin emaneti olan doğal alanlarımızı koruyalım, gereksiz yapılaşmalara teslim etmemeye yönelik, yasal çerçevelerde çabalarımızı, eğitimlerimizi, etkinliklerimizi birlikte güçlendirelim. Böylece karar vericiler de bilinçli kamuoyu ile çok daha memnunluk verecek, daha yararlı  çalışmalar yapabilsinler.