Bölgesel Amatör Kümede (BAL) mücadele eden ve sezonun ilk maçında Erdemir Stadında kendi taraftarları önünde Kozlu Belediyespor’u ağırlayan Kdz.Ereğli Belediyespor 90 dakika sonunda sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrılarak lige kötü bir başlangıç yaptı. Her iki yarıda konuk takımın üstünlüğü ile geçerken Ereğli Belediyespor kalecisi Oğuzhan’ın ikinci yarının ortalarında uzaktan atılan şutu elinden kaçırarak filelerle buluşması maçın sonucunu tayin etti.

 

Erdemir Stadında oynanan karşılaşmaya spor severler ilgi gösterdi. Kdz.Ereğli’deki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor Taraftarlar Dernekleri Atatürk Anıtı önünde toplanarak maçın oynanacağı Erdemir Stadına birlikte hareket ettiler. TED Kdz.Ereğli Koleji Bandosu da tribünlerde renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Kdz.Ereğli Belediyespor 2. Başkanı Ayhan Atay maç öncesi karşılaşmanın hakemleri ve takım kaptanlarına, “hayırlı bir sezon temenni ediyorum” sözleri ile konuşarak çiçek takdim etti. Karşılaşmayı Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir’in yanı sıra çok sayıda tanınmış siyasetçi, işadamı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve siyasiler katıldı.

 

SAHANIN YILDIZI YASİN OLDU

Her iki takımın kontrollü oyun kurmak isteyerek başladığı maçta Ereğli Belediyespor rakibine oranla daha tutuk bir oyun ortaya koydu. Kozlu Belediyespor sahanın yıldızı Yasin Tektaş ile zaman zaman ciddi gol pozisyonları üretti. Yine Yasin’in şık ortasına aynı güzellikle karşılık veren Önder takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı genelinde Ereğlispor’un vasat bir oyun ortaya koyduğu gözlendi. İlk yarının son 5 dakikalık bölümünde tribünlerin de desteği ile pozisyonlar üretse de beklediği gole ulaşamadı.

 

OĞUZHAN ELİNDEKİ TOPU KAÇIRDI

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise konuk Kozlu Belediyespor rakibine oranla daha derli toplu futbol ortaya koydu ve yaklaşık 5 net gol pozisyonundan da yararlanamadı. İkinci yarının orta bölümlerinde ceza sahası dışarısından atılan sert şutu elinden kaçıran kaleci Oğuzhan’ın hatası hem tribünlerin büyük bir bölümünün boşalmasına hem de tepkisine neden oldu.

5 Dakika uzayan karşılaşma Kozlu Belediyespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)