Karadeniz Ereğli'nin en güzel yerlerinden biri olan ve askeri sınırlar içerisinde kalan Kaletepe halkın gezebileceği alana dönüştürülecek.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada, gerekli izinlerin alındığını yazışmaların da yapıldığını anlatarak, "Kale Tepe'nin Ereğli'ye kazandırılması için müracaatları yaptık. Kuzey Saha Deniz Komutanı kabul etti, buradaki Karadeniz Bölge Komutanımız Niyazi Uğur'da sağ olsun bize yardım ediyor. Amiralimiz Niyazi Bey'e şükranlarımı sunuyorum. Geçen Niyazi Bey ile görüştük, burayı bize biran önce verirseniz tırpan işleri var, yan taraf orman gibi olmuş. Tamamen bizim kontrolümüzde olacak. Halkımız Kale Tepe'ye çok rahat çıkabilecek, çok güzel bir manzarası var." dedi.

Doğanköy Sağlıkta Nefes-1 projesinin temeli atıldı Doğanköy Sağlıkta Nefes-1 projesinin temeli atıldı

KALETEPE
Kaletepe (Herakleia Tepesi, Karadeniz Ereğli Kalesi). Deniz seviyesinden yaklaşık 150-200 metre olan bu doğal yükselti kentimizi çevreleyen tepelerden biridir.  Tarihsel süreç içerisinde yöreyi yurt edinen uygarlıklar tarafından sur (kent surları) içerisine alınmıştır. Kaynaklara göre Herakleia Pontika tiranlığı döneminde, (MÖ 4. yy) kentin akropolisi bu tepe üzerinde kurulmuştur. Kalede, kare planlı bir baş kule ile ona sur duvarları ile bağlı masif kulelerin sınırlandırdığı, paralel kenar biçiminde bir açık sarnıç yer almaktadır. Güneydoğu yönündeki kule geniş bir yarıkla ayaktadır, ancak kuzeydoğu yönündeki kule ile kuzeybatı ucundaki kule/duvar yoğun ağaç ve çalı oluşumu nedeni ile gözlemlenememektedir. Antik döneme ait eserlerin günümüze ulaşamamasının en önemli nedeni, MÖ 70’te Romalıların kente hâkim olduğu kuşatmada, Herakleia’nın tamamen yağmalanmış olmasıdır. Ereğli Kalesi’nin inşa edildiği tarih kesin olarak bilinmemekle birlikte yapım tekniğine ve kent surlarındaki kitabeye dayanarak Bizans dönemine tarihlenmektedir. Ayrıca kale Cenevizliler ve Osmanlılar tarafından da kullanılmıştır.