Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jinhua Kenti arasında kardeş kent iyi niyet protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Belediyesi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 5 milyon nüfusu bulunan Çin Halk Cumhuriyeti’nin Jinhua Kenti ile kardeş kent iyi niyet protokolü imzalanmasının sadece bölge için değil ülke için de önemli olduğunu söyledi.

İşbirliğini ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda da devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Uysal, “Kardeş kentimiz ile iyi bir adım attık. İşbirliği son derece önemli gelişen ülkemizde belediyelerin dünyanın en uzak noktasındaki bir kent ile işbirliği yapabildiğinin birlikte hareket edebildiğinin bir göstergesidir. Kardeş kent iyi niyet protokolü çerçevesinde Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında karşılıklı anlayış ve dostluğun teşvik edilmesi ve ayrıca Jinhua ve Ereğlişehirleri arasındaki işbirliği ve paylaşımın artırılması ve geliştirilmesi amacıyla, karşılıklı olarak gerçekleştirilecektir” dedi.

Jinhua Kenti adına Başkan Vekili Liu Jingfei , 5 yıldır Ereğli Belediyesi ile kardeş kent anlaşması için alt yapı çalışmaları yapıldığını, iki şehir arasında ekonomik, ticari, bilim, teknoloji, eğitim, kültür ve diğer alanlarda işbirliğini ve karşılıklı paylaşımı ileri seviyelere taşımak istediklerini belirtti.

Jinhua kentinin 5 milyon nüfusu bulunduğunu ve 11 bin kilometre karelik bir alana sahip olduğunu ifade eden Jingfei, “Kentimiz önemli ve gelişmiş bir imalat üssüdür. Zhejiang eyaletinin 4 metropolünden biridir ve ayrıca Zhejiang eyaletinin 3 ana şehrinin ortasındadır. Jinhua Çin’in ünlü tarihi, kültürel, temiz, yaşanabilir, turistlik ve yaşanabilir bir şehirdir. Çin’in en iyi şehridir ayrıca Çin’in yatırımına en uygun 100 şehirden biridir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, “Kardeş Kent İyi Niyet Protokolü” karşılıklı imzalandı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)