İzmir'de sanatçıların oluşturduğu "Edebiyatta Vefa İstasyonu" topluluğu ile Konak Belediyesinin ortak düzenledikleri toplantı 25 Ocak 2018 günü Türkan Saylan Kültür Merkezinde yapıldı. Oturumun konusu ise Zonguldak eski Milletvekillerinden  "Siyasetçi ve Yazar Kemal Anadol" üzerineydi.



Yoğun katılımla gerçekleştirilen oturumun başında Anadol'un yaşamı ile ilgili belgesel bir film gösterildi. Daha sonra Mimar ve sanatçı Abdullah Bizden, Şair Hüseyin Yurttaş, 22 Dönem CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir ve İletişim uzmanı ve 68'liler Platformu kurucusu Sancar Maruflu'nun konuştukları bir panel düzenlendi. Kemal Anadol'un yayınlanan kitapları ve siyasal yaşamını anlatıldığı panele yoğun bir ilgi gösterildi. Panelden sonra kürsüye davet edilen Anadol bir konuşma yaparak ülkemizde aydınların yakın geçmişle irtibat kuramadıklarını belirtti. "Dününü bilmeyen bir toplum bugününü günübirlik yaşar. Lumpen bir kalabalık olarak yemek, içmek ve üremekten ibaret bir yaşam içine tutsak olur. Paradan başka değerler söz konusu olmaz. Böyle bir toplum da gelecek için hiçbir proje üretemez. Okumayan, yazmayan, entellektüel derinliği olmayanlar başarılı siyasetçi olamazlar. Olsa olsa sıradan partici olurlar. Bunu da gençlere tavsiye etmem" dedi. 

Daha sonra Anadol'a çeşitli armağanlar sunuldu ve program son buldu.

Kemal Anadol ile ilgili hazırlanan belgeseli mutlaka izleyiniz. Çünkü, Anadol'un belgeselde ifade ettikleri yine memleketi Karadeniz Ereğli üzerineydi.