AGORA Uluslararası Kültür Festivalİ’ne davet edilen “tek Türk Derneği Karaelmaslılar, açık hava tiyatrosunda sahne aldı.
Castrop Rauxel kentinde bu yıl 3.’sü düzenlenen AGORA Uluslararası Kültür Festivali etkinliğinde, 38 Ülkenin Folklör ekibinin arasında Türkiye kökenli olarak sadece Avrupa Karaelmaslalar 2.Grup, 4 Yaş - 18 Yaş mix . ve Miniklerden olusan bir Folklör Ekibi ile sahnede yer aldı.

Acık havada düzenlenen yarışmalar esnasında çoğu zaman yağmur nedeniyle ara verilen gösteri, aksam saatlerine sürdü. Eğitim ve Kültürel değerlendirmede Jüri tarafından ödüle layık görülen Avrupa Zonguldaklılar Derneği başarının ödül ve plaketini sahnede ter akıtan çocuklara verilmesini istedi.



Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Karail,Ayhan Gidici, İlyas Eveyik,Kadir Yalçın, Selcuk Kokcam ve eski Genel Sekreteri Hayriyee Kökcam ile Ögretmen Ali Cumbul yarışmada Zonguldaklıları temsil etti.
Dernek yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karakulak “Avrupa’da ve bölgede yaşayan Türkler adına hak ettiğimiz bu ödül bizleri 3. kez mutlu etmiştir sözleriyle konuştu.