İHH Zonguldak temsilcisi İlyas Yazıcı, Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açılan sergide yaptığı konuşmada, Bayırbucak Türkmenleri ve Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları dramı anlatmak için sergiyi açtıklarını söyledi.

Fotoğraf sergisi etkinliğine 11 sivil kuruluşun destek verdiğini ifade eden Yazıcı, "Sergimizde oradaki dramı anlatan fotoğraflarımız var. Burada topladığımız ayni ve nakdi yardımlarımız bir tır yüküne geldiğinde Bayırbucak ve Suriyeli kardeşlerimize ulaşması için uğurlamasını yapacağız. Bölgeye bakıldığında ciddi anlamda ihtiyaç var. Çok ciddi anlamda abluka olduğu için gıda girişi yok. İnsanlar mağduriyet yaşıyorlar" dedi.

Memur-Sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar da sivil toplum örgütleri olarak "Her evden 1 çuval un" kampanyası başlattıklarını belirterek, "Yaklaşık bir hafta sürecek olan resim sergisinin ardından topladığımız yardımları tutacağımız tırlarla beraber Kilis'teki İHH depolarına göndereceğiz. Bizim halkımız nerede mazlum varsa yıllarca onun yanında olmuştur. Duyarlılık gösteren Zonguldak halkına teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman da sivil toplum örgütlerinin gerçekleştirdiği kampanyaya Zonguldak halkının destek vermesini beklediklerini kaydetti.