BEÜ Farabi Spor Salonu’nda Karadeniz müziğinin genç yorumcusu  Apolas Lermi’yi ağırladı. Sanatçı, dinleyenlerine kemençe ve tulumun da eşlik ettiği şarkılarıyla uzun süre akıllardan çıkmayacak bir konser yaşattı. Özellikle BEÜ öğrencilerinin yoğunlukta katılım gösterdiği konsere ayrıca akademik ve idari personel, Zonguldaklı müzikseverler de büyük ilgi gösterdi. Hemen her şarkıya eşlik edilen konserde büyük horon halkaları oluştu. Doyasıya eğlenen öğrenciler sınav öncesi stres attılar.

Konser sonunda Apolas Lermi: “BEÜ’de çok güzel karşılandık. Dinleyenlerin enerjileri mükemmeldi. O kadar güzel bir enerji vardı ki konserin süresini unuttuk, bu güzel yürekleri gençleri kırmayıp en çok istenilen şarkıları da seslendirmeye çalıştık. Karadeniz’de olmamızı hasebiyle horon var sandık ama BEÜ’de horonu herkes biliyor. Öğrenciler birlik ve beraberlik içinde eğlenmeyi biliyorlar. Onlara bu imkânı sağlayan ve bizi gençlerle, Zonguldak’la buluşturan başta BEÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e, tüm akademik ve idari personele teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Özer: “Apolas Lermi ve kendilerine eşlik eden kıymetli sanatçılarımızı üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Üniversitemizde gençlerimizin eğlenip stres atabilmeleri için spor faaliyetleri ve konserler düzenliyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerimiz ders dışındaki etkinliklerinde de üniversitelerinde ücretsiz ve güvenli bir şekilde sosyal ihtiyaçlarını giderebilsinler. Bu nedenle kampüsümüzde spor salonları, kültür merkezi ve konferans salonları inşa ettik. Üniversitemizin bu alanlarında yapılacak etkinliklerin sayısının gün geçtikçe artmasını temenni ediyorum.” dedi. 



Konser öncesinde Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret eden Apolas Lermi’ye Özer, Devrek Bastonu hediye etti.