Atatürk Kültür Merkezi Salonunda 18 Mayıs 2019 günü saat 16.00’deki konser iki bölümden oluştu. Birinci bölümde Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylenirken, 2. Bölümde de tek kişilik Vasiyet oyunu sahnelendi.

Atatürk’ü dair bilinmeyenlerin anlatımı ve ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Arslan’ın konuşmasının ardından sahneye Nevzat Göl ve arkadaşları çıktı. Ayşe Korkmazgil, Emine Eryılmaz Altay, Şerife Demirkol, Nezihe Turan, İbrahim Çil ve Necdet Taşçı’dan oluşan koroya, Banu Çubuk, Hüseyin Yalçın ve Turgay Erdoğan’dan oluşan müzisyenler eşlik etti. Turgay Erdoğan’ın şiirleri ve Banu Çubuk’un da “Yeni Cami” türküsüyle katkıda bulunduğu Atatürk’ün sevdiği şarkılar şöyle sıralandı:

Cana Rakibi (koro), Çökertme (İbrahim Çil), Zobalarda kuru meşe (Emine Eryılmaz Altay), İzmir’in kavakları (koro). Bu şarkı çalınıp söylenirken coşku tavan yaptı. Bir çok seyirci “İzmir'in Kavakları/ Dökülür Yaprakları/ Bize De Derler Çakıcı (Yar Fidan Boylum)/ Yıkarız Konaklarısözlerine eşlik etti. Çalın davulları (Ayşe Korkmazgil), Eğilmez başın gibi (koro) Haber Gelmez (Şerife Demirkol) ve Kırmızı gülün alı var (koro).

Etkinliğin ikinci bölümünde tek kişilik oyun sahneye koyan ADD Devrek Şube Başkanı Okan Onur “Vasiyet”i okudu ve anlattı.

Daha sonra etkinliğe katkı verenlere plaket verilerek teşekkür edildi.