Kdz. Ereğli’de yaşayan ve sanat sevdalarını ürünlere çevirenler, açtıkları sedef kakma ve naht sergisinde eserlerini sanatseverlerin ilgisine sundular.


Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Osman Zeki Oral Sergi Salonunda 22 Ekim 2015 Perşembe günü açılan ve üç gün açık kalacak olan serginin açılış törenine, AKP milletvekili Faruk Çaturoğlu, AKP’li Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AKP Kdz.
Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, AKP’li Bazı Belediye Meclis üyeleri, sanatseverler ve vatandaşlar katıldı. Serginin açış konuşmasını yapan Koray Büyükyıldırım, törene katılanlara çok teşekkür etti. Belediye Başkanı Uysal ve Milletvekili Çaturoğlu da yaptıkları konuşmalarda, sanata her zaman tam destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade ettiler. Törene katılanlar daha sonra sergiyi gezerken, sanatçıları da kutlayarak başarılarının devamını dilediler.

Koray Büyükyıldırım, Ferşat Doğan, Turcay Çetinkaya ve Türkhan Odabaşı’nın sedef kakma ve naht eserlerinin dışında, Afacan Çiçekevinin sahibi Suat Buzoğlu’nun da atık çiçek saplarından yaptığı sanat eserleri sergilendi.