Erdemir Grubu’nun Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile Türkiye’deki üniversitelerin heykel bölümlerinde lisans ve lisans üstü eğitim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın ödül alan ve sergilemeye değer görülen eserleri İstanbul’un ardından Ereğli’de sanatseverlerle buluşuyor.

Çelik ve Yaşam Ulusal Çelik Heykel Öğrenci Yarışması Ereğli Sergisi 17-26 Haziran 2015 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Erdemir Grubu’nun ülkemizde heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemek, çeliğin yaşamlarındaki varlığına sanat yoluyla dikkat çekmek ve ülkemizde sanat eğitimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği yarışmaya 14 okuldan, Erdemir ürünlerinin de yapımında kullanıldığı 144 eser katıldı. 28 eserin ödüllendirildiği yarışmada 44 eser de sergilenmeye değer bulundu.

Yarışma sonuçlar:

Birincilik Ödülü: Hüseyin Güven, İkincilik Ödülü: Yeliz Cantekin, Üçüncülük Ödülü ise Uygur Börte Ekinci. Mansiyon Ödülleri, Ufuk Güneş Taşkın, Cem Özkan, Doğan Özdemir, Mete Çam, Özgü Gökduman, Fatih Güzel, Caner Şengünalp, Batuhan Yaldızkum, Tuncay Koçay, Efe Işın. Jüri Özel Ödülleri: Tolga Alper Güzelsoy, Cemre Demirgiller, Özgür Ballı, Can Bilen, Songül Girgin, Seçil Kumartaşlı, Fırat Ateş, İsmail Safa, Tülay Özkul, Gökçe Hiçyılmaz. Erdemir Özel Ödülleri: Berkin Gülten, Umut Gonca, Berkay Bayram, Ozan Uygan, Osman Mert Çıkılmazkaya.