Derneğin kurucuları, üyeleri ve gönüllülerinin görüşlerini dile getirdiği forumda, çalışmaları  "Çok güzel bir grup oluşturdunuz. Tüm sanatseverler ve dernek başkanları da burada. Güzel bir platform teşekkür ederim." sözleriyle konuşmasına başlayan Çivici düşüncelerini şöyle dile getirdi:

 

"MÜHENDİSLİKTE DE SANAT VAR"

 

"Sanat aslında tüm hayatımızın her köşesinde var olması da gerekiyor. Tanımayanlar olabilir ben İnşaat Mühendisiyim. Üçüncü sınıfa geldiğimde hocamızın bir tanesi geldi dedi ki, mühendis ne demektir? Daha dün gibi gayet iyi hatırlarım. Aynen şöyle geçiyor kelime anlamı olarak. Doğadaki verilerin insanların faydasına en sağlam şekilde en ekonomik şekilde görsel olarak en güzel şekilde sunan insandır mühendis. Yani mühendislikte de bir sanat var. Diğer tüm hayatlarda da bir sanat var aslında.

 

"ÇOCUKLAR ARTIK YETER OYNAYAYIM DİYOR"

 

Fakat öyle bir şey ki, bugün itibariyle baktığımız zaman sanatın, sanatçının geleceği sanki biraz boş. Şöyle boş. Benim iki tane çocuğum var, bir tanesi lise 1’e gidiyor, bir tanesi de ilkokul 4’üncü sınıfta. Şimdiden yarışa başladılar, sanata ayıracak vakitleri dahi yok. Her ikisini de müzik, hatta hem müzik hem resim kursuna gönderdim.  Fakat çocuk hafta sonları olduğunda ‘Baba yeter ya birazcık da oynayayım’ diyor. Çünkü okullarda sürekli yarış halindeler, sanata ayırabilecek vakitleri hakikaten yok. Yarınlarda belki dünyanın en sağlam araçlarını yapacağız, en sağlam binalarını yapacağız, en ekonomik olanını yapacağız belki ama bunların hiç birini dünyaya pazarlayamayacağız, sanatsal hiçbir içeriği olmayacak çünkü.

 

"EREĞLİ'DE 365 GÜN FESTİVAL YAPABİLİRİZ"

 

Bu arada ben dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum, burada aslında birazcık da kendimizi sorgulamamız lazım sanatımızın gelişmesi adına. Hep kapalı salonlardayız, işte geçmişte Ereğli’de festivaller vardı 3 güne sıkışmış bir festival vardı. Yani hepiniz çok başarılı insanlarsınız, çok başarılı gruplarsınız ama aslında bu festivali Ereğli’de sahilde 365 gün yapabiliriz. Yurt dışına gittiğiniz zaman yerel sanatçılar var,  aynı anda festivalde 10 ayrı yerde sahneye  çıkar.

 

"SOKAĞA ÇIKARSAK SANATI SEVDİREBİLİRİZ"

 

Şimdi siz salonda yaptığınız takdirde; şimdi biz burada 30-40 kişi dinliyoruz bunu. Ama keşke şunu Amfi Tiyatroda yapsaydık etrafına 3 tane mangal yaksaydık, oradan gelip geçen de bizleri dinleseydi de daha çok insana hitap edebilseydik. Daha çok insanla bir araya gelebilseydik. Bunu yapabilirsek sokağa çıkarsak, sanatı daha çok sevdireceğimize inanıyorum. Sanatı bilmeyen insanlar var. Dolayısıyla nasıl sevsinler adam hayatında hiç kuru fasulye yememiş ki nasıl kuru fasulyeyi sevsin. Ya dolayısıyla sokağa çıkmak lazım. Bunu söylemek istiyorum, teşekkür ediyorum."