Devrek türküleri ve kültürü hakkında TRT Repertuar ve İcra Denetleme Kurulu Üyeleri; Kubilay Dökmetaş ile İhsan Öztürk’e bilgi veren İbrahim Tığ, 4 yıla yakın bir süredir Devrek yöresine ait türkü, mani ve yerel ağız sözlüğünü derlediklerini, ifade etti.

Tığ şöyle konuştu; “Devrek yöresine ait türkü, mani ve yerel sözlerin zaman içersinde kaybolmaya yüz tutmuş. Bizler Devrek’te bir kurul oluşturarak bu kaybolmaya yüz tutan değerlerimizi günyüzüne çıkarmayı amaçladık. Bu amaç doğrultusunda köylerimizi taradık, taramaya da devam ediyoruz. Ortaya güzel eserler çıkardığımızı söyleyebilirim”

Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden sanatçı Kubilay Dökmetaş da, Devrek’teki kültüre yönelik çalışmaları bir süredir takip ettiğini belirterek; “Sizler orada çok büyük bir iş yapıyorsunuz. Bir kültürü ortaya çıkarmak az şey değil. Öyle anlıyorum ki siz bu çalışmalarınızda bizlere de iş bırakmamışsınız. Derlediğiniz türkülerin notalarını da ortaya koymuşsunuz. Böyle olunca da elbette ortaya çok güzel eserler çıkmış. Bu türküleri TRT repertuarına alınması için Aralık ayında yapacağımız kurulumuza sunacağım. Sanırım büyük çoğunluğu bu kuruldan geçecektir. Sizleri ve oradaki tüm arkadaşlarınızı kutluyorum. Devreklilere de selamlarımı iletiverin.” diye konuştu.

İbrahim Tığ, Devrek türkülerinden oluşan derleme dosyasını Türk Halk Müziği Sanatçıları; Kubilay Dökmetaş ile İhsan Öztürk’e sundu.