Alaplı’da yaşayan Mitat Altay, (69) 'Resim Sevici' Bob Ross anısına yaptığı yağlı boya tablolarından oluşan sergi açmaya hazırlanıyor.

Alaplı’da  Erdemir emeklisi Mitat Altay, (69) yıllarca televizyon kanallarında hızlı ve kolay resim yapmayı öğreten Bob Ross'u izleyerek yaptığı yağlı boya tablolarından oluşan sergi açmaya hazırlanıyor.
1999 yılında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarından emekli olan Altay, boş zamanlarını değerlendirmek için 1995 yılında yaşama veda eden Bob Ross'un kolay ve hızlı resim yapma tekniğini İnternet'ten izleyerek öğrendi. Evinin kömürlüğünü atölye'ye çeviren Altay, 3 yılda yaptığı 100 yağlı boya tablolarından oluşan 'Bob Ross' adlı resim sergisini açmayı hazırlanıyor. 
Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Emekli olduktan sonra kahvehaneden kurtulmak için kendini resime adadığını söyledi.

Bob Ross'u  2 yıl süreyle internetten izleyerek tekniğini öğrendiğini ve  yeteneğini geliştirdiğini ifade eden Altay, şunları söyledi:

"Emekli olduktan sonra boş zamanlarımızı kahvehanede değerlendiriyordum. Resim yapmayı çok seviyordum. Ancak nereden ve nasıl başlayacağımı bilmediğim için 2 yıl boyunca ünlü ressam Bob Ross'u İnternet'den izleyerek tekniğini öğrenmeye çalıştım. Evimin kömürlüğünü atölyeye çevirerek, kendi yaptığı tuvallerde manzara resimleri yapmaya başladım. 3 yılda 100 yağlı boya tablosu yaptım. Bazı resimlerimi komşularıma hediye ettim. Bob Ross anısına yaptığım resimlerden oluşan bir sergi açmaya hazırlanıyorum. Benim gibi emekli olan herkesin boş zamanlarını kahve köşelerinde değil, resim yada daha değişik şeyler yaparak değerlendirmesini istiyorum."







Haber: Cem Sürmeneli