Kdz. Ereğlili Sanatçı Ayhan Aydos İstanbul’da okul yararına açtığı sergide, deniz taşları, kök ve ağaç dallarından ürettiği tabloları tanıttı. Sergide elde edilen tüm gelirler Beykoz Riva’daki İlkokul Aile Birliği’ne  bağışladı.

Sanatçı kimliği ve kişiliği ile tüm sanat dallarına olan ilgisi bilinen ve İstanbul’a yerleşen Ayhan Aydos için boş zaman yok. Deniz kenarlarından topladığı taş, kök ve ağaç dallarını evine taşıyan ve bu malzemeler ile tablolar yapan Aydos, bilgi ve birikimini ilkokul öğrencileri ile de aktararak sanata katkı vermeye devam ediyor.

Ayhan Aydos açtığı ve 7 Mart tarihine kadar devam edecek sergiyle ilgili şu açıklamayı yaptı.

“Deniz taslarından ve sahilde bulduğum kök ve ağaç dallarından tablolar oluşturdum. Renkli ve değişik taşlar bir araya gelince bir renk cümbüşü oldu. İlk önceleri hobi olarak başladı sonra geliştirdim ve sonuç gurur verici oldu. Beykoz Riva da oturuyorum, buradaki ilkokul öğrencilerine bu çalışmayı öğretmek ve benim yaptıklarım ve onların yaptıklarını birleştirip bir sergide değerlendirelim dedik. 3 ay gibi bir zamanda 125 tablo yaptık. Tablolar satılıp okul aile birliği elinde biraz para olursa okul ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacaklar. Ben de yaptığım tüm tabloları bağışladım. Daha iyi eğitim almaları çok daha önemli. Sergi daha şimdiden İstanbul’da çok ses getirdi bir ilk olduğu için. 7 Mart’a kadar açık olacak.”