Karadeniz Ereğli Kültür ve Sanat açısından ülke genelinde bir çok şöhret çıkarıyor. Ünlü sanatçı Murat Boz ile başlayıp  Barış Akarsu ile devam eden  bu hareket Egemen Sekmen ve Engin Atalay ile zirveye çıktı.



Son olarak ismi öne çıkan ise Tuğberk Işık oldu. Son yılların flaş şöhreti olarak dikkatleri çeken Atiye’nin “Ya Habibi” şarkısına birlikte düet yaptıktan sonra,  TRT’de yayımlanan “Sıra Sende Türkiye” yarışmasına katılan Tuğberk Işık, Ereğli’de doğdu. İlk ve orta eğitimini Ereğli’de tamamlayan Işık, Beykent Üniversitesinde Rusça Mütercim-Tercümanlık eğitimi görüyor.

TRT’de yayımlanan yarışmada, birbirinden güzel şarkılar söyleyerek jürinin dikkatini çekip beğenilen Ereğlili Tuğberk Işık, otoriterlerden tam not aldı.

Yarışmada, son anda birinciliği rakibine kaptırarak ikinci olan Tuğberk Işık, yarışmada birinci olan arkadaşını kutladığını belirterek “Yarışma ortamı çok güzeldi. Çok keyifliydi. Yarışmada birincilik benim için sadece bir skor. Artık dinleyenlerime çok daha güzel şarkılar dinletebileceğime inanıyorum. Beni bu konuda başta ailem olmak üzere destekleyenlere sonsuz şükranlarımı sunarım.” Dedi.

Tuğberk Işık, şu anda  ilk single ı  (tekli) çalışmalarını sürdürdüğünü ve bundan böyle müzik alanında yer almak istediğini de ifade ederken, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ereğli gerçekten kültür ve sanat açısından çok zengin ve gençlerin önünün açılması için yerel yönetim öncü olması ve de özellikle konser-sergi-tiyatro gibi etkinlikler düzenlemeleri gerektiğine inanıyorum. Belediyemizden bu tarz  etkinliklere daha çok  destek bekliyoruz.”

İLK TUR PERFORMANSI

www.youtube.com/watch

İKİNCİ TUR PERFORMANSI
www.youtube.com/watch

YARI FİNAL PERFORMANSI
www.youtube.com/watch

FİNAL PERFORMANSI
www.youtube.com/watch