Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezleri aracılığı ile düzenlenen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz gezilerinin devam ettiği bildirildi.
Zonguldak gençlik merkezleri ile yürütülen geziler Bolu, Karabük, Bilecik ve Ankara’da gerçekleştirildi. Proje kapsamında gençler gidilen illerin kültürünü, tarihini, geleneklerini, önemli şahsiyetlerini, şehir hikayelerini, destanlarını ve farklı kültürleri öğreniyorlar.

Zonguldak, Ereğli, Gökçebey, Devrek, Çaycuma ilçelerinden düzenlenen 20 gezide 800’ün üzerinde genç Bolu, Karabük, Bilecik ve Ankara ilini gezerek o ilin kültürünü yerinde yaşadılar.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Her yıl olduğu gibi bu yıl da kamp merkezlerinde düzenlemiş olduğu Yeşil Kamp,Mavi Kamp ve Ramazan Kampları'nın başvuruları da başladı. Gençlik kamplarına başvurmak ve kamplar hakkında bilgi alabilmek için genclikkamplari.gsb.gov.tr . linkine tıklanabileceği, bu link aracılığı ile başvuru yapamayanların ise gençlik merkezinde bu işlemleri yaptırabilecekleri belirtildi.