Naht Sanatçısı Yalçın Akın, 200’e yakın eseri ile açmaya hazırlandığı sergisinde sanat severlerle buluştu. İstanbul Beyoğlu’nda açılan serginin sürpriz konuğu da vardı. Kdz. Ereğli’nin eski Kaymakamlarından Osman Ekşi bu kez Beyoğlu Kaymakamı olarak Yalçın Akın’ın Naht Sergisinin kurdelasını kesti.



Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu Derneği bünyesinde hat ve naht çalışmaları yapan  E.Dz. Kd. Albay Yalçın Akın’ın bu tutkusu genç yaşlarına dayanıyor. Daha gençliğinde konuya ilgi duyan ve yazı kesmeye başlayan Yalçın Akın, kendi yazdığı ve üstatların eserlerini, ahşap parçalardan kesim üzerlerini altın varakla kaplayarak benzersiz parçalara hayat veriyor.

Ahşaptan şekillendirilmiş hatlar, Osmanlı döneminde icra edilen ve tarihi yüzyıllara dayanan naht sanatını ve oymacılık zanaatının gelenekselliğini yaşatıyor.



Akın bu sanat ile olan ilgisiyle ilgili olarak “Önce gemi maketi yapmak sonrasında ise ağaçları ve kaplama tahtalarını, kıl testeresi ile keserek değişik resim çerçeveleri, abajurlar, kutular yapmaya başladım. Zaman içerisinde tarihe mal olmuş hattatların yapmış olduğu nadide yapıtları inceledim ve bu tür yazıları bulmak, bu sanatı gün ışığına çıkarmak, geleneği günümüzde de yaşatmak amacıyla eserlerime hayat vermeye başladım” dedi.

Türkiye’de sayılı kişinin icra ettiği naht sanatına gönül veren Yalçın Akın, çalışmalarından seçtiği 200’e yakın eseri ile 18-28 Haziran 2015 tarihlerinde Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde açtığı kişisel sergisine tüm sanatseverleri bekliyor.