Kdz.Ereğli’de Erdoğan Keskin Resim Atölyesi kursiyerleri Leyla Altan, Emel Yüce, Güllühan Bakar ve Abdullah Ceylan, yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın sonucu oluşan yağlıboya eserlerini 4’üncü grup sergilerinde izlenime açtılar.

 

"ÖRNEK OLACAK ÇALIŞMALAR"

Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılışta konuşan Atölye sahibi ressam ve eğitimci Erdoğan Keskin; sergiyi açan kursiyerleri ile yaklaşık 20 yıldır birlikte çalıştıklarını söyledi ve “bu sergi arkadaşlarımın 8-10 yıllık çalışmalarından oluşuyor. Toplam 75 resim var ve hepsi de orijinal yağlıboya eserler. Arkadaşlarım bu çalışmaları ile hem kendi mutluluklarını gelen kişilerle paylaşmak istiyorlar, hem de sanata karşı görevlerini yerine getirmiş oluyorlar. Genç sanatsever arkadaşlara da örnek olacak çalışmalarını gösteriyorlar. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”dedi.

 

KESKİN, UYARDI!

Keskin, akademik eğitimi olan biri olarak 1978 yılından beri resim kursları verdiğini belirttiği konuşmasında; “Benim çocuklarını yetiştirmek isteyen hanımefendi ve beyefendilere önerim var. Eğer insanlar çocuklarını doğru kurslara vermek istiyorlarsa, bu kurslarla ilgili eğitimleri kim veriyor, bilgisi nedir, akademik kariyeri var mı, doğru öğretim yapabilecek kişiler mi bunu anne ve babalara özellikle vurgulamak istiyorum. Lütfen anne ve babalar çocuklarını kimlere emanet ettiklerine dikkat etsinler.”ifadelerine yer verdi.

 

ANCAK BU ŞEKİLDE KAZANIRLAR

Ereğli’nin kültür seviyesi yüksek bir ilçe olduğuna dikkat çeken Keskin; ilçede sanat adına yapılan faaliyetlerin çokluğundan ve insanların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “insanlarımız bu tür sergileri her fırsatta gezip görsünler. İyi resim ve kötü resimleri ayırt etme özelliğini ancak bu şekilde kazanırlar.”diye konuştu. Serginin 15 Nisan Pazar gününe kadar görülebileceği öğrenildi.