Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde sanatçı Ahmet Yenilmez’in yönetmenliğini ve oyunculuğunu yaptığı Kınalı Kuzular tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro oyununu BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Zonguldaklı tiyatro severler izledi.

Çanakkale Zaferi'ni konu alan tiyatro gösteriminde salonu dolduran yüzlerce kişi, Çanakkale'de verilen mücadeleyi içlerinde hissetti. Yarı müzikal ve meddah hikayeleriyle sahnelenen oyun Ahmet Yenilmez’in usta oyunculuğuyla da birleşince oyunu seyredenler göz yaşlarına hâkim olamadı. Ahmet Yenilmez’e eşlik eden İlker Taze seslendirdiği türkülerle izleyenleri Çanakkale savaşının yaşandığı günlere götürdü. Çanakkale Savaşı'nın ana teması üzerine kurgulanan oyunda Yenilmez, ilk kimyasal silahların ve zehirli çivilerin bu savaşta kullanıldığını ve 270 bin şehit verildiğini dile getirdi.


Bülent Ecevit Üniversitesi’ne ikinci kez geldiğini belirten Yenilmez, davetleri için başta BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’e, emeği geçen herkese ve oyunu seyreden tüm tiyatro severlere teşekkür etti.

Oyundan sonra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Çeştepe sanatçı Ahmet Yenilmez’e sergiledikleri oyun anısına plaket takdim etti.