Kandilli Belediye Başkanlığı, Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesi’nin yanı sıra Ekin Yazın Dostları Grubu ve Kandilli Dayanışma Evi’nin desteklediği, “Kömür Kokulu Gün” paneli kuruma ait Kandilli’de bulunan Misafirhanesinde gerçekleştirildi.




Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez açılışta yaptığı konuşmasında, emeğin başkenti Zonguldak’ta maden ocaklarında binlerce madencinin can verdiğini belirterek, “Kültürümüz madenciliktir. Bu kent bu kömürü ile ülke ekonomisinin can damarı olmuştur. Kurumun daha iyi noktalara gelebilmesi için acil olarak işçi açıklarının giderilmesi gerekmektedir. Bunun için hazırlanan raporlar en yetkili mercilere defalarca iletilmiştir. Madenciler dün olduğu gibi bugün de yarın da işine ve aşına sahip çıkmaya devam edecektir. Kandilli’de kömür kokulu gün konulu panelde bulunmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.





Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın da bölgenin madencilik ile anıldığını kendisinin de Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda uzun yıllar görev aldığını belirterek, sorunların çözümüne katkı vermeye her zaman hazır olduklarını belirtti.

Konuşmacılar Hamit Kalyoncu, Yılmaz Karaibrahimoğlu, Osman Günay ve Salim Çalık, kurum ve bölge ekonomisine ilişkin düşüncelerini paylaştı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)