Bu yıl ilki gerçekleştirilen, “Bülent Ecevit Üniversitesi Arkeoloji Günleri” seminer ve konferanslar serisinin üçüncü etkinliği, “Doğa Fotoğrafçılığı” başlıklı konferansla Sezai Karakoç Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mustafa Sözen tarafından verilen konferans, başta arkeoloji bölümü öğrencileri olmak üzere çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanı tarafından ilgi ile izlendi.

Konferansta temel fotoğraf çekim tekniklerinin yanı sıra bu çekim teknikleri ve bunlar için gereken donanımlar üzerinde duran, Prof. Dr. M. Sözen, amaca özgü fotoğraf çekerken bunun gerektirdiği uygun donanımı seçmenin önemi üzerinde durdu. Giderek gelişen fotoğraf makineleri ve fotoğraf çekim tekniklerinin arkeolojik çalışmalara önemli ölçüde katkı yaptığını ifade eden Prof. Dr. M. Sözen, arkeolojik alan çalışmalarında yerinde (in-situ) ve kapalı alanlarda arkeolojik objelerin çekiminde fotoğrafın çekmenin zorluklarından ve öneminden bahsetti. Söz konusu durumlarda tercih edilmesi gereken fotoğraf makineleri ve ekipmanlar farklı örneklerle Prof. Dr. M. Sözen tarafından bütün detayları ile gösterildi.