Bazı Sanat Derneklerinin de katıldığı toplantı Halef-Selef dayanışmasının ötesinde “baba-oğul”gibi bir dostluğa da güzel bir örnek oldu. Durmaz Demiroğlu’nu el üstünde tutan ve O’nun Sanat Kurumu’nun bu günlere gelmesindeki büyük emeği ve özveriyi ifade eden yönetim kurulu adına konuşan Başkan Cihangir Amca şunları söyledi:



“DURMAZ BABA NE YAPACAĞIZ?”

“Durmaz Bey bize babalık yaptı tam tabiriyle. Köylere gittik hep kapısını çalıyorduk “Durmaz Baba ne yapacağız araba yok” diye gidiyordu Belediyeyi oraya buraya ayarlıyordu. Yani gerçekten bizim kaptanımızdır. Liderimizdir kendisi. Biz ona teşekkür etmek istedik ama bunu böyle salonlarda kendimizi kasmayalım burada olsun yuvamızda olsun istedik.

“BÖYLE KARİZMA VAR MI?”

Dedik ki böyle bir şey düşünüyoruz çok mutlu oldu. En büyük teşekkürü O'na ve size ediyoruz. Çünkü sizlerin olmasını istedi burada. Şuanda burada olanlar özenle seçildi. Gerçekten hepsi yazılmıştı. Şu geldi mi bu geldi mi diye bize teyit etti sürekli. Öyle alışmışız ki kendisini disiplinli yetiştirmiş ki bu masa duruyor bugün biz orada simide elimizi süremiyoruz, Durmaz abi gelmedi diye. Biz hepinize teşekkür ediyoruz. Kendisine çok güzel hediyelerimiz olacak ama yetişmedi. Albümden açıkladım kendisine de bir sürpriz yapacaktık ama olmadı. Fotoğrafını çaldırdık oğluna evdeki albümünden o tablo olarak yapılacak kendisine teslim edilecek, ama yine Yıldız çalışkanlık yapmış bir adım öne geçmiş böyle bir tablo yapmış. Yıldız'a çok teşekkür ediyorum. Ben o zaman Yıldız'ın yaptığı bu resİm bizi de kurtarmış oldu. Bu tabloyu Durmaz Baba'ya takdim ediyoruz. Böyle bir yakışıklı böyle bir karizma var mı ya? Her şey için teşekkür ederiz Durmaz Baba.”

Yeni Dernek Yönetim Kurulu’nun vefalı davranarak dost meclisi oluşturarak kendisine teşekkür etmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Durmaz Demiroğlu’da, kısa konuşmasında geçmiş yıllara gitti ve şöyle dedi:

KURUCU BAŞKAN SAVAŞ BÜKE

“Şimdi derneğimizin kuruluşu 1993, 93'ün sonlarıydı zaten. 94'te falan faaliyete geçtik. 94'ten sonra çok güzel faaliyetler başladı ama bu faaliyetlerin içinde de Mehmet Ali Hocam çok iyi bilir, bir başkanlık yarışı başladı. Tırmalamaya başladılar birbirlerini. Başkanlık yönetim falan filan derken ilk başkanımız çok değerli bir insandı 1 yıl başkanlık yaptı bıraktı. Öykü Yazarı Savaş Büke. Meşhur öykü yazarımız Savaş Büke'dir.

“BAŞKANLIK SIRTIMIZA YAPIŞTI”

Peşinden Uğur Emiroğlu geldi. Uğur Emiroğlu, Erdoğan ile dövüşmeye başladılar, çarpışmaya başladılar. Biz arabulucuyuz. Mehmet Ali çok iyi arabulucudur. En sonunda onları Uğur'u da yönetimden kaydırarak Mehmet Ali'yi Başkan yaptık. Sene 98 Mayıs ayında başkan yaptık. Haziran'da bu hastalandı gitti bende başkan yardımcısıyım beni başkan yaptılar. Başkan yapmadılar da başkanlık görevine başladık, ondan sonra sırtımıza yapıştı, arada bir ufak tefek hadiseler var öykü olarak yazmak lazım aslında ama bugünlere geldik.