Sergide en büyük ilgiyi şişelerden yapılan çapa ve dümen gördü.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği programı öğrencileri tarafından denizden çıkarılan eşyalar sergilendi. Sergide en büyük ilgiyi ise şişelerden yapılan çapa ve dümen gördü.



Üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir süre önce Ereğli Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleriyle gerçekleştirdiği etkinlikte Bozhane mevkisinde deniz dibinde dalgıçlar tarafından temizlik yapıldı.

Dalgıçlarca çıkarılan araba lastiği, taş bileme makinesi, tava, radyo, demlik, asma kilidin yanı sıra çok sayıda şişe Ereğli Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda tasarlanarak halkın beğenisine sunuldu.

Proje Sorumlusu Anıl Yakut, sergi açılışında, yaptığı açıklamada, 5 kişilik ekip tarafından hazırlanan projenin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Amaçlarının deniz kirliliğine dikkati çekmek olduğunu anlatan Yakut, şöyle konuştu:



"Proje kapsamında denizde çıkan atıkları tasarlayarak Ereğli halkının beğenisine sunduk. Öncelikle denizden çıkarılanlar arasında çaydanlık, tava, tencere, şişe gibi çeşitli malzemeleri tek tek yeniden tasarlayıp sunmak istedik. Denizcilik okuyoruz ve denizcilikle ilgili tasarımlar hazırladık. Tencere kapağı, tava ve şişelerden oluşan çapa ile lastik ve şişeden oluşan dümen halkımızın yoğun ilgisini gördü. Projemize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz."

Ereğli Belediye Meclis Üyesi Hasan Pınarcık da sergide çapa ve dümenin kirliliğin ciddi boyutunu çok iyi bir şekilde gösterdiğini anlatarak, "Öğrencilerimizi bu projelerinden ötürü kutluyoruz. Sadece denizlerin değil çevremizin her noktasının kirlenmemesi için toplumda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekli" dedi.

Sergi, ilçede etkili olan kar yağışına rağmen ilgi gördü.

Haber: Mustafa Kemal Bektaş