Düzce Üniversitesi (DÜ) Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri, memleketlerinin yöresel lezzetlerini ve folklorik değerlerini tanıttı.   

DÜ Medya Topluluğu tarafından Fedai Karabıyık Parkı'nda bu yıl 4. düzenlenen etkinlikte Edirne, Trabzon, Manisa, İzmir, Eskişehir, Tokat, Ordu, Muş, Şanlıurfa, Mersin, Çanakkale, Kocaeli, Malatya ve Gaziantepli öğrenciler açtıkları stantlarda memleketlerinin yöresel yemek ve eşyaları ile folklorik değerlerini çeşitli broşür ve ikramlarla tanıttı. 


Açılış töreninde konuşan DÜ Medya Topluluğu Başkanı Emre Çıkrıkçı, bu yılki etkinliklerin, yarışmalar, konserler ve çeşitli eğlencelerle bir festival havasında geçtiğini söyledi.


Akçakoca Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan ise "Etkinlikler, halkımızla üniversitemizde öğrenim gören arkadaşlarımızın kaynaşması için bir fırsat oluyor. Burada da öğrencilerimiz kendi memleketlerini tanıtıp turizme katkı sağlıyorlar." diye konuştu.  


Etkinliğin açılış törenine Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci ve vatandaşlar katıldı. 

İki gün sürecek etkinlikte, öğrenciler memleketlerini tanıtacak.