Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği'nin okulöncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği ve gelenekselleştirdiği uçurtma şenliğinin on birincisi, Çaycuma Nadır çayırlığında yapıldı. Havanın yağışlı olması nedeniyle art arda iki kez ertelenen şenliğe çocuk, genç, yaşlı yüzlerce kişi katıldı.

Şenlikte En yükseğe Çıkan Uçurtma, En Özgün Yapımlı Uçurtma (Kendi yaptıkları uçurtma) ve Yardım Almadan En İyi Uçurtma Uçuran En Küçük Yarışmacı kategorilerinde yarışma yapıldı. Kategorilerde ilk üçe giren yarışmacılara madalya verildi. Ayrıca 500 çocuğa anı madalyası verildi. Katılımcılar yarışmaya kendi yaptıkları uçurtmaların yanı sıra hazır uçurtmalarla katıldılar.

Şenlikte Drama Eğitmeni Fahri Bozbaş tarafından çocuklara yönelik olarak hazırlanan etkinlikler büyük ilgi gördü. Bozbaş eski çocuk oyunlarını çocuklarla birlikte oynadı. Bahar Güçlü ve Merve Yıldızhan tarafından yapılan palyaço gösterisi ise şenlik alanındaki çocuklara keyifli anlar yaşattı.

Zonguldak Fotoğraf Derneği Başkanı İbrahim Kerem Öztürk, dernek yönetim kurulu üyesi Hasan Koca ve dernek üyesi Ebru Sargın Koca şenlik alanında fotoğraflar çektiler. Geçen yıl motosiklet kazasında hayatını kaybeden Motosiklet Kulübü üyesi Mert Cebi anısına  düzenlenen 1. Motosiklet Buluşması Etkinliği kapsamında Çaycuma’da bulunan Zonguldak Motosiklet Spor Kulübü üyeleri de uçurtma şenliğine motorlarıyla katıldı.

Kayıt masasında Alparslan Çavuş, Eren Usta ve Hayri Sevimlioğlu’nun görev aldığı şenliğinin jüri üyeliklerini ise Mevlüt Kırnapçı ve Mahir Akşan yaptı.

DERECEYE GİRENLER

Uçurtma Şenliğinde En Yükseğe Çıkan Uçurtma kategorisinde, 1. Anı Türkyılmaz, 2. Engin Deniz Yurtbay, 3. Musa Metahan Kurt; En Özgün Yapımlı Uçurtma kategorisinde 1. Defne Seren, 2. Ceren Ayhan, 3. Emre Yurtbay; Yardım Almadan En İyi Uçurtma Uçuran En Küçük Yarışmacı kategorisinde 1. Beyza Kaçar, 2. Sude Üstünkol, 3. Yiğitcan Açıkgöz oldu.

Ayrıca şenlik alanında 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Uçurtma Şenliği 5. Satranç Turnuvasında dereceye giren 8 Yaş Genel Kategorisinde; 1. Ege Bakıcı, 2. Eren Gökgöz, 3. Taha Yasin Şen;  10 Yaş Genel Kategorisinde: 1. Batu Durdu, 2. Uğurcan Bayram, 3. Emir Öncü; 12 Yaş Genel Kategorisinde: 1. Enes Öncü, 2. Batuhan Açıkgöz, 3. Efe Turpçu; 14 Yaş Genel Kategorisinde: 1. Atakan Köktürk, 2.Doğukan Tekin, 3. Beytullah Ay; 14 Yaş Üstü Kategorisinde: 1. Muhammet Mustafa Doğan, 2. Melih Çakmak, 3.Berkant Türker; 12 Yaş Kızlar Kategorisinde: 1. Seyda Nur Özkan, 2. Sude Çınar, 3. Buse Baytar; 12 Yaş Üstü Kızlar Kategorisinde: 1. Elif Ulusoy, 2. Şevval Süzer, 3. Özlem Topuz’a madalyaları verildi.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan şenliğe katılan çocuklara ve şenliğe katılan herkese, şenlik alanının hazırlanmasına destek veren Çaycuma Belediyesine, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.