Aralık 2016’da geçirdiği rahatsızlıktan kurtulamayarak sonsuzluğa uzanan Ressam Mehmet Ali Özbaşakçı’nın eşi Meral Özbaşakçı  Resim Öğretmeni Vasfiye Bostan ile birlikte Özbaşakçı Sanat Evi’nin yeni bir karma sergisini biraz buruk, biraz heyecan ve gösterilen büyük ilgiyle de büyük bir mutluluk duyduğunu açıkladı.

Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Osman Zeki Oral Sergi Salonunda 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 18.00’de Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, ilçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, TMMOB Kdz. Ereğli Elektrik Mühendisleri Temsilcisi Mehmet Ali Karanfil, Alaplı’nın önceki Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ve kalabalık bir davetli topluluğu  tarafından açılan sergide,  Özbaşakçı Sanat Evi’nin öğrencilerinin onlarca eseri sanatseverlerin ilgisi ve beğenisine sunuldu.

14 Mayıs’a kadar açık kalacak olan sergide, Dilek Çimenoğlu, Leyla Çakır, Ayhan Altuntaş başta olmak üzere bir çok sanatçının tablolarının önünde sanatseverler fotoğraf çektirerek bu sergiyi ölümsüzleştirdiler.