Devrek Atatürk Kültür Merkezi’nde verilen konsere; Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Görgülü, CHP İl Genel Meclisi Başkan Vekili Fikret Zaman, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri; Nebahattin Yılmaz, Cemil Usluer, Mustafa Uzundal, Vatan Partisi Devrek İlçe Başkanı Bahattin Durak, Saadet Partisi Devrek İlçe Başkanı Mehmet Özmekik, gazeteci-yazarlar Hamit Kalyoncu, Şenol Balcı ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Halka ücretsiz olarak düzenlenen etkinlikte konukları ROSAK Başkanı Celal Telci, Mustafa Uzundal, İbrahim Tığ ve Nihat Ahlat karşıladı. Meram Karaçelebi ile Erhan Şişman sunduğu konserde ROSAK Türkü Kurulu’nun Devrek yöresinden derlediği 19 türkü seslendirildi. En büyük alkışı ise ROSAK Türkü Grubunun minik üyeleri aldı.

ROSAK Türkü Grubunu Şef Feridun Kırımlı’nın yönettiği konserde, bağlama da Feridun Kırımlı, Ozan Kırımlı, Gitar da Burak Demirci, Ney de Gökhan Ünsal, Ritim sazlarda; Şaban Süyer ve Refik Kaplan görev alıyor. Solistler ise; Feridun Kırımlı, Ozan Kırımlı, Elif Y. Karapınar, Sonat Müfettişoğlu, İdil Ayanoğlu, Ekin Doğa Sütçü ve Nihat Ahlat görev aldı.

Dinleyenlerden büyük alkış toplayan konserde vatandaşlar Devrek yöresinden ilk kez derlenen türkülerle doyasıya eğlenerek, kendi kültürlerini de tanımış oldu. Türkü severler bu etkinliğin açık havada da yapılması isteğinde bulunurken, emeği geçenleri de kutladılar.