SANATSAL KAYGILAR

 “Ve sanata dair kaygılarımızı, projelerimizi ve yapmak istediğimiz projeleri hep beraber paylaşmak adına burada toplandık.

Biz, kültürel alanda sanatsal faaliyetler üzerinde duruyoruz özellikle türkü söylüyoruz. Bizim amacımız türküleri yaşatmak, türküleri insanlarla paylaşmak, gönülden gönüle, dilden dile, sözden söze türkülerde bir paylaşımda bulunmak aslında amaç” diyerek sözlerine başlayan  Bilgin konuşmasına şöyle devam etti:  

 

“DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ”

 “Bu yaşam süreci içerisinde birçok insan şehit oldu birçok insanın canına kıyıldı, bunlara karşı riyasız kalanlar oldu, lanetleyenler oldu, her neyse toplumsal anlamında psikolojik olarak bir bozukluk yaşıyoruz. Ancak sanatla insanların bir araya geleceğini düşünüyorum. Bundan dolayı bizler toplumdaki yaşantı da ki olumsuzlukların bir kenara bırakarak, kendi yaşantımıza, kendi emeğimize, kendi paylaşımlarımıza devam etmek zorundayız. Bunun için sizleri buraya topladık.

Alaplı Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi Nevzat Bey var, Karadeniz Ereğli Türk Musikisi Derneği, aynı zamanda dernek ve kuruluşlarında yer alan Aydın arkadaşımız var. 

Biz bu programda sizlerle sanata dair konuşmak, dertleşmek ve türkü dilinde konuşmak istiyoruz.


 
TURKUAZ’DAN KONSER

 Derneğimizin yakın zamanda bir konseri olacak, bununla ilgili bir afişimiz var. Bizler düşündük ki farklı konularda konserler veriyoruz. Söylediğimiz türküleri halk ozanlarından besleniyoruz, özellikle de bu halk ozanları her tür anlamında Cumhuriyet döneminde arşivlenmiş ve eserlerini canlandırdığımız, seslendirdiğimiz, severek okuduğumuz insanlar yalnız bu insanları biraz tanıtmak isterim, mesela Aşık Veysel, Aşık Veysel biliyorsunuz kendisine ait bir tarzı olan, dünyanın tanımış bir şairidir, halk ozanıdır. Ama Aşık Veysel’in ne yazık ki Tarkan’ın söylediği Uzun İnce Bir Yoldayım türküsüyle insanlar öğrencilerimiz tanıdı. Biz Aşık Veysel’in hem felsefesiyle hem ürettiği türkülerle hem anmak, hem de sizlerle paylaşmak istiyoruz.”

 

ZİYAFETİN ADI TÜRKÜ

 Cihangir Bilgin’in konuşmasının ardından sanat derneklerinin içlerinde bulundukları zor koşulları aşılmasına yönelik görüşler paylaşıldı ve ardından türkü ziyafeti çekildi.

 

Haber: Eyüp Bektaş