Zonguldak’ta Adana Ceyhan Doruklular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve 22 Mayıs 2016 tarihine kadar devam edecek olan ‘Adana Ceyhan Yöresel Ürünler Şenliği’ başladı.
17-22 Mayıs tarihleri arasında Esas 67 Burada AVM’nin yanında bulunan meydana kurulan yöresel ürünler şenliğinde Adana yöresinin birbirinden güzel leziz yemekleri, yöresel ürünleri Zonguldaklılarla buluştu.
Etkinliğin ilk gününde yoğun yağmura rağmen Adana’nın leziz kebap, çiğer, kavurma, içli köfte, tatlı, baharat, karadut ve diğer yöresel ürünlerine büyük ilgi gösterdi.

DERNEK GENEL BAŞKANI UYAN: 81 İLE YAYMAK İSTİYORUZ

Adana Ceyhan Doruklular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Meryem Abatay Uyan yaptığı açıklamada, “Biz bugün Adana Ceyhan Doruklular Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Adana ve Ceyhan’ınızın yöresel ürünlerini tanıtmaya geldik Zonguldak’a. Ne yazık ki bugün olumsuz hava şartları yüzünden çok şu an kalabalık bir ortamda değiliz ama ben umut ediyorum ki bu ortam güzelleşecek. Bu anlamda Zonguldak belediye başkanımıza ve yardımcılarına çok teşekkür ediyoruz. Şu anda Adana’nın yöresel ürünleri nedir, nereden başlar. Adana denilince akla ilk gelen şey Kebap’tır tabi ki. Ve kebapların efendileri bize sağ olsunlar hizmet veriyorlar. Aynı zamanda kebapla birlikte içli köftelerimiz, sarmalarımız, dolmalarımız acı biberlerimiz, salçalarımız, şalgam suyumuz ile birlikte tabi ki insanların sıcak davranışlarına da göreceksiniz. İkramların göreceksiniz. Zonguldaklıları yöresel ürenler şenliğimize bekliyoruz” dedi.



ETKİNLİKTE “ŞENLİK” BÖLÜMÜ PROGRAMDAN ÇIKARTILDI

Adana Ceyhan Doruklular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Meryem Abatay Uyan, “Programda Adana yöremize özel davul-zurna ekibimizde vardı. Ancak, Dağlıca Zonguldak Kozlu’lu bir evladımızın şehit olduğu haberi bizleri derinden üzmüştür. Şehidimiz varken bizlerin burada davul-zurna çaldırarak bir etkinlik yapmamız söz konusu dahi olamazdı. Bu vesile ile şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Zonguldaklıların ve ülkemizin başı sağolsun” diye konuştu.