Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamındaki etkinliklerin sergi bölümlerinin açılışlarını  Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan gerçekleştirdi. 

Alemdar Gemisi yanındaki açık alanda Kefsad tarafından kurulan “Fotoğraflarla Ereğli Açık Hava Sergisi”ne kardeş kent Almanya ile Çin şehirlerinden gelen heyetler de katıldı. Yaklaşık 40 fotoğrafın sergilendiği KEFSAD’ın etkinliğinin bulunduğu alanının hemen yanında açılan Önder Özteke’nin kum sanatları sergisi de ilgi gördü.




Abdi İpekçi Sergi Salonu’ndaki Yusuf Akmeşe tarafından açılan gemi maketleri sergisinin açılışını yaparak maketleri büyük merakla izleyen heyet, daha sonra eski belediye binasındaki ahşap el sanatlarının sergisine gitti.

Bu alanda her zaman olduğu gibi en çok dikkati Devrek bastonu çekerken, Gülce grubu tarafından tanıtılan taş boyama sanatı ile üretilen eserler beğeni topladı. Ahşap yakma ve oyma sanatı ile uğraşan sanatkarlar da özellikle Çin heyetinin sorularını yanıtladılar.




Günün kültür sanat etkinliklerin önemlilerinden resim ve seramik sergileri ise Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. Osman Zeki Oral Sergi salonunda, Hasan Rastgeldi’nin sergisi, Vedat can salonunda ise Bolu Görsel Sanatlar Derneği’nin resim ve seramik sergisi açıldı. Dernek Başkanı Adnan Acun, burada yaptığı konuşmada, bakırı değerli yapanın üzerindeki işleme olduğunu, demiri de güzel yapanın üzerindeki sanat olduğunu belirtirken  sanatı“Güzel bakıp güzel görmek” olarak değerlendirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, sergilere katılan ve emek verenlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.