“Türkiye’de Rüzgâr” konulu resim yarışmasında katılan TED Kdz Ereğli Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencisi Ayşe Ecem Azak Türkiye birincisi oldu.

Kolej,  birincilik coşkusunu şu yazılı açıklama ile duyurdu:



Rüzgâr enerjisi ile bilimsel, teknik ve uygulamalı araştırmaları takip etmek amacıyla kurulan TÜREB, çocukların rüzgâr enerjisi konusundaki farkındalığını artırmak ve çocukları resim yapmaya teşvik etmek amacıyla yarışma düzenlemiştir. Düzenlenen bu yarışmada okulumuz resim öğretmeni Füsun HAS’ın değerli çabaları ve resme gönül vermiş öğrencilerimizden Ayşe Ecem AZAK’ın Türkiye birinciliği ile TED Koleji bir kez daha zirveye ulaşmıştır.  Aleyna ÜNAL öğrencimizin eseri de Ankara’da yapılacak olan sergide sergilenmeye değer görülmüştür.



TED Kdz.Ereğli Koleji Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Abdurrahman TÜLÜCE : “Okulumuz, akademik başarının yanı sıra sanatsal  alanlarda da başarılı olma misyonunu sene içerisinde resim dalında 11 adet derece alarak gerçekleştirmiştir. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi bu büyük başarıdan dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” diyerek bu başarının tesadüfi olmadığını, köklü TED geleneği içinde benzerlerinin bulunduğunu belirtmiştir.