Zonguldak'ın Gökçebey ilçesindeki "3. Ulusal Gökçebey Tavuk ve Kültür Festivali"nde, tenekelerin içinde 1001 tavuk pişirildi.

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği'nin organizasyonuyla, Gökçebey futbol sahası yanında düzenlenen festival, Devrek Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı. 

Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, yaptığı konuşmada, festival kapsamında aynı anda 1001 tenekede tavukları pişireceklerini söyledi. Tenekede tavuk pişirmenin bölgede 100 yıllık bir geleneğin ürünü olduğunu anlatan Bayraklı, "Tavuk ağaç bir çubuğa takılarak üzerine teneke geçiriliyor. Benzin ve mazot karışımı dökülen odun parçalarının tutuşturulmasıyla da pişiriliyor. Festivalimizin ilk yılında 300 tavuk davetlilere ikram etmiştik. Bu yıl sayıyı arttırdık" diye konuştu.

Bayraklı, Gökçebey'in tavukçulukla tanınması için etkinlikler yaptıklarını belirterek ay-yıldız motif oluşturacak şekilde dizdikleri tenekelerin içinde tavukların 50 dakikada pişeceğini kaydetti.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan ile birlik üyeleri ve vatandaşların katıldığı etkinlik kapsamında pişirilen tavuklar, katılımcılara ikram edildi.

Daha sonra yerel sarkıcılar konser verdi.