Kdz. Ereğli Sanat Kurumu’nun Tiyatro Kolu’nun sahnelediği “Azizname”ye teklif üstüne teklif gelirken, en son olarak Belediyenin daveti üzerine gittikleri Bozcaada’da, yönetmen Cihangir Amca kaza geçirdi ve 3 ay yatağa mahkum oldu.

Sanat Kurumu’nda kendi olanakları ile tarifi olanaksız tiyatro aşkına bu sanat ile uğraşan ekip, daha önce Ereğli’nin dışında Ankara, Bartın, Zonguldak ve Çaycuma’da sahneledikleri ünlü yazar Aziz Nesin’in “Azizname” oyununu bu kez Bozcaada’da düzenlenen 1. Tiyatro Şenliği’nde oynamak üzere yola çıktılar. Araçlarını da kendi harçlıkları ile bulup kiralayan ekip, Bozcaada da feribot dahil 6 yerde sokak tiyatrosu yaptılar. Bozcaada da son oyunu sahneledikten sonra Ereğli’ye dönüş için dinlenmeye çekilen ekibin yönetmeni Cihangir Amca, çocuk sevgisinin kurbanı olarak 1,5 metrelik yükseklikten atlayınca, topuğunda meydana gelen çatlaklıklar nedeniyle ağrılar içinde kaldı. Hemen Ereğli’ye dönerek bir özel hastanede tedavisini yaptıran Cihangir Amca’ya, üç ay yatakta kalması gerektiği açıklandı.

Evinde yatan ve ayağındaki topuğun acısını hiçe sayarak üç tiyatrosuz geçecek zamana hayıflanan Cihangir Amca, Kasım ayında Ankara’da yapılacak olan tiyatro festivalinden aldıkları daveti düşünerek yattığı yerden yine de tiyatro hazırlıkları yönetiyor.