Özbaşakçı’ya  “Hocam siz bu işte duayensiniz. 50 yılı aşkındır mesleğin içindesiniz. Sanatın çok değişik dallarındaki sıkıntıları biliyorsunuz, Ereğli’deki sanatla uğraşan derneklerin içinde bulundukları koşulları biliyorsunuz çünkü hem alaylısınız hem geçmişi biliyorsunuz hem bugünü biliyorsunuz. Bugün Ereğli’deki yapılan sanatın karşılığı var mı? Sanatçılar ve bu sanatla uğraşan dernekler, nelerle boğuşuyor? Ve siz kamuoyuna neler söylemek istersiniz?” sorusunu yönelttiğimizde şu yanıtını aldık:

  SANAT KİRASINI ÖDEYEMEZ DURUMDA

 Önce şunu belirtmek isterim, sanatçı veya sanatsever dostlar, uğraşanlar, emekçiler gerekli desteği göremiyorlar. Ben Sanat Kurumunun kurucu üyesiyim, onursal başkanıyım. Sanat Kurumu bugün kirasını ödeyemez durumda ki o Sanat Kurumu resim dalında, tiyatro dalında ve diğer birçok dalda Ereğli gençlerine, çocuklarımıza hizmet vermekte.

Bunun yanında benim gibi özel üç beş işte Erdoğan Keskin arkadaşım gibi Özbaşakçı Sanat Evi gibi birkaç tane daha şuan ismini hatırlayamadığım sanat evleri var ve inanın bu sanat evleri birçok ilimizde yok. Bu konuda ilçemiz oldukça şanslı.

 SANAT YÖNÜNDEN İL DÜZEYİNE GELDİK AMA…

 Fakat ilçemizdeki sanatseverlerin, sanatçıların sıkıntıları çok büyük. Önce bu sıkıntı maddi. Biliyorsunuz sanat yönünden ilerledikçe, ilçemiz bugün bir il düzeyine gelmiştir sanat açısından. Bunda geçmişteki bizim büyüklerimiz sanatçı olarak, şimdi bizler bizden sonra da gençlerimiz bu nöbeti bu bayrağı yaşatacaklar ama ben isterim ki bizim çektiğimiz sıkıntıları bizden sonraki gelecek kuşaklar çekmesinler, onlara gerekli yardım, destek verilsin.

 EREĞLİ’DE PARA KAZANANLAR SANATI DESTEKLEMELİ

 Kim verebilir bu desteği, Kaymakamlık verebilir mali yönden, belediye başkanlığı verebilir, diğer resmi kuruluşlar verebilir artı en büyük iş Ereğli halkına düşmektedir.

Ereğli’de esnaflık yapan, para kazanan birçok kuruluş paranın üstüne yatmamalı buradaki sanatçıları desteklemelidir. Üretimi desteklemelidir ki bu işin sonu gelsin.

Şöyle söylüyorum sen beş senedir sergi açıyorum, bir tek kişi bir tablonun fiyatı nedir diye sormadı. Ve karar verdim bundan sonra sergiyi biraz zor açacağım gibi geliyor. Çünkü yatırıyorsunuz yatırıyorsunuz karşılığı hiç yok. Aynı şekilde öğrencilerim de bir küskünlük içerisinde.

 BİRER TABLO ALSINLAR

 Ben diyorum ki Ereğli halkına sesleniyorum: beni, arkadaşlarımı, genç öğrencilerimi desteklesinler. Hiç bir şey olmasa birer tablolarını alıp evlerine assınlar. Onlara bu aynı zamanda maddi olduğu kadar da manevi bir destektir. Ve Ereğli’deki sanat camiası geliştikçe, büyüdükçe görecekler ki arkadaşlar diğer birçok yönden de büyük gelişmeler olacaktır. Ben yetkililerde ve Ereğli halkından sanatseverlerden özellikle bunu istirham ediyorum. 

Haber: Eyüp Bektaş