Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye'nin ilk taş kömürü müzesi olan "Maden Müzesi"nde gerçekleştirilen etkinlikte, Zonguldak'ın coğrafi yapısı itibarıyla zengin bir il olduğunu belirtti.

Nereye bakılsa tarih çıktığını söyleyen Bektaş, "Örnek olarak bunlardan Çatalağzı beldemizdeki kullanılmayan eski ÇATES doğal bir müzesidir. Zonguldak'a gelen yabancılar nereyi görmek isterseniz sorusuna 'ocak' cevabını veriyorlar. Eğitim ocağını biraz daha geliştirebiliriz. Birçok ilde olmayan özellikler Zonguldak'ta var.'' diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da müzenin tanıtımında yetersiz kalındığına dikkati çekerek, "Bundan sonra tüm yetkililer olarak müzenin tanıtımı için elimizden geleni yapacağız ve müzemize sahip çıkacağız." dedi.

Zonguldak Müze Müdürü Tahir Aksekili de müzede 10 bin ziyaretçiye yaklaştıklarını ve Türkiye'nin sayılı müzesi olmayı hedeflediklerine dikkati çekti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu da Zonguldak Maden Müzesi'nin Türkiye'de başka bir örneğinin bulunmadığını kaydetti.

Protokol üyelerince açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından geleneksel Türk halk oyunları giysileri sergisi gezildi.

(A.A)