Emekli öğretmen, yazar Vacit Kelebek, söyleşide bulundu, kitaplarını imzaladı. Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği ve ADD Çaycuma Şubesinin katkılarıyla Çaycuma Kent Konseyi Salonunda yapılan söyleşi sonunda Vacit Kelebek, 'Parayla Gürültü' ve 'İyi Ki Sana Rastladım' kitaplarını imzaladı. Söyleşiye Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 23-24'üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Eğitim Sen ve ADD üyeleri ve yöneticileri de katıldı.


'Parayla Gürültü' kitabının yüz kırk seçilmiş anekdot ve elli dokunan sözden oluştuğunu belirten Kelebek,  “Kitaptaki söz ve anlatımları gazetelerin köşe yazılarından, sözlü anlatımlardan, kitaplardaki öykünmelerden ve internet paylaşımlarından derledim. Okurken yer yer güleceğiniz, duygulanacağınız, sitemler edeceğiniz ve karşılaştırmalar yaparak ders alacağınız ya da birilerinin de ders almalarını sağlayacağınız bir kitap. ´İnsanı, diğer canlılardan ayıran en önemli yanı; vicdan sahibi olmasıdır.’ Bu kitap, insana vicdan ekleme görevi de üstlenecek. Her anekdot ve dokunan sözün altına birkaç satır boşluk bıraktım. Düşünce ve yorumlarınızı yazarak, yazmaya başlama vesilesi olabilir diye düşündüm.” dedi.

Yaşanmış hayvan öykülerinden oluşan, ‘İyi Ki Sana Rastladım’ kitabının geçen ay çıktığını söyleyen Vacit Kelebek, kitabın gelirini sokak hayvanlarını besleyen derneklere bağışlayacağını belirtti. “Bunca çirkinlikle dolu bir dünyada, insanların hayatını renklendiren, onlara yoldaş olan ve çoğu zaman onlara ders veren hayvanları anlattım.  Kedilerle, köpeklerle, kuşlarla bezeli bu öyküler, insanlaşma çabamıza birer katkı aslında.” dedi.

Vacit Kelebek, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.