2015/2016 Eğitim dönemi halaylarla horonlarla başladı.

 2013 yılında Kültür ve Sanat hizmeti vermek amacıyla kurulan Yedirenk Kültür ve Sanat Derneği 2015/2016 eğitim dönemi çalışmalarına kendi üyelerine verdiği halk oyunları, gitar ve ney kurslarıyla başladı.

Kuruluş amaçlarının halk oyunları kültürünü halka sevdirmenin yanı sıra özellikle çocukların derslerinden arta kalan zamanlarda TV başında yada bilgisayar oyunlarıyla zaman öldürmelerine bir nebze engel olabilmek olduğunu ve bu çizgilerinden asla sapmadıklarını söyleyen Dernek Kurucu Başkanı ve Gönüllü Eğitmen Antrenör Mustafa Atbaş ile Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Antrenörü Nehir Akbaş, çıktıkları bu hizmet yolunda şuana kadar birçok başarıya imza attıklarını ve faaliyetlerine halkın ve öğrencilerin hatırı sayılır bir şekilde ilgi gösterdiğini ifade ettiler.

Yedirenk Kültür ve Sanat Derneği’nin hizmetlerinden faydalanabilmek için üye kayıtları belirli bir tarihle sınırlı değildir. Her daim isteyen yetişkinler ve çocuklar velileriyle gelip üye olmak kaydıyla faaliyetlerden faydalanabilirler.