Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Almanya Ormanlılılar Derneği Yönetimi ile beldeye Almanya’dan gelen gurbetçilere yönelik Ormanlı Kuran Kursu yemekhanesinde kahvaltı programı düzenledi.

 

AKIN AKIN GURBETÇİ GELDİ

Maden ocakları nedeniyle Almanya’da onbinlerce Zonguldaklı bulunduğunu belirten Başol, “Bölge insanımız madencilik kültürünü çok iyi bildiği için o kültürü Almanya’da da yaşatmaya devam etti. Her yıl Almanya ağırlıklı binlerce vatandaşımız doğup büyüdüğü ailelerinin bulunduğu memleketlere akın akın geliyor” dedi.

 

“ONLARIN HUZURU BİZLER İÇİN ÖNEMLİ”

Bölge ekonomisine gurbetçilerin ciddi katkı sağladığını ifade eden Başol şunları söyledi:

“Binlerce gurbetçi Zonguldak ve bölge ekonomisinin yaz aylarında nerede ise belkemiği oldu. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi evlerine geldiklerinde huzurlu ve mutlu olabilmeleri için belediye olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yapmaya hazırız. Geçtiğimiz yıl Almanya Ormanlılılar Derneği Yönetimi bizlere büyük bir katkı sağlayarak sel felaketinde zarar gören köprünün bakım ve onarımına ciddi kaynak aktardı, kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

 

“GURBETÇİLERİMİZE ZORLUK ÇIKARTMAYIN”

Aslında gurbetçi lafını da kullanmak istemiyorum çünkü onlar bu memleketin insanları. İşleri gereği konumları gereği yurt dışında olmak zorundalar. Yürekleri, özlemleri hep bizlerle. Her yıl fırsat buldukça doğup büyüdükleri anılarının olduğu, ailelerinin bulunduğu memlekete geliyor özlem gideriyorlar. Hem esnafımız hem yetkililer gurbetçilere zorluk çıkartacak tavır ve davranışlardan uzak kalsın”

 

BAŞOL’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Yaklaşık 200 gurbetçinin katıldığı toplantının ardından Belediye Başkanı Başol, belediye tarafından yapılan ve yapılması hedeflenen projelere ilişkin bilgiler verdi. Dernek yöneticilerinin yanı sıra gurbetçiler de Belediye Başkan Başol ve ekibine desteklerinden ötürü teşekkür etti.

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)