Zonguldak’ın Devrek ilçesinde eğitim-öğretim veren Sabahat-Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi tarafından, değerler eğitimi kapsamında, örnek davranışları tanıtmak ve kendine güven duygusunu geliştirmek, Zonguldak’ta okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren, milli, manevi ve kültürel değerlerine bağlı bireylerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla "Zonguldak Okuyor" sloganıyla kitap okuma yarışması düzenlendi.


Sabahat-Cemil Ulupınar Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Turgay Kırgil, yaptığı açıklamada, “Düzenlediğimiz ‘Zonguldak Okuyor’ yarışması, kitap okuma ile ilgili ilimizde gerçekleşen en büyük projedir. Başvuru süresinin bitmesine 25 gün kalmasına rağmen yarışmaya rekor bir başvuru gerçekleşti. Her ilçeden, her beldeden başvurular var. Yarışmaya katılım anlamında benzer yarışmaların başvurularına göre çok üst düzeyde seyrediyor. İlimizde öğrenim gören 30 bin öğrenci ile okumaları için sunduğumuz 10 kitabın sayfa sayılarını çarptığımızda 55 milyon sayfa kitap okutturma hedefimiz oluşuyor. Yarışma sonrasında istatistik bilgilerini kamuoyuyla paylaşacağız. Bu yarışmayı geleneksel hale getirmek ise en büyük amacımız. Ayrıca kitap okuma kültürüne katkı sağlamak amacıyla idari amirlerimizle bir kamu spotu çalışmamız olacaktır. Tüm ayrıntılar ve başvuru için ‘www.zonguldakokuyor.com’ internet adresinden yapılabilir” dedi.

Yarışmanın detayları şöyle:
Zonguldak Okuyor Kitap Okuma Yarışması, Zonguldak merkez ve tüm ilçelerinde düzenleniyor. Yarışma sınav merkezlerinde 5’inci sınıflar için “Sakız Sardunya, Domates Saçlı Kız, Toplu Masallar”; 6’ncı sınıflarda “Eyvah Kitap, Masal Masal İçinde, Küçük Hafiyeler/Emil ve Dedektifler”; 7’nci sınıflar için “Savaş Atı, Yok Daha Neler, Olduğun Yerde Kal”; 8’inci Sınıflar için de “Çaylak” isimli kitaplardan yapılacak.

5’inci Sınıflar: 100 soru-100 dakika-Sakız Sardunya, Domates Saçlı Kız, Toplu Masallar.
6’ncı Sınıflar: 100 Soru-100 dakika-Eyvah Kitap, Masal Masal İçinde, Küçük Hafiyeler/Emil ve Dedektifler.
7’nci Sınıflar: 100 Soru-100 dakika-Savaş Atı, Yok Daha Neler, Olduğun Yerde Kal.
8’inci Sınıflar: 50 Soru-50 Dakika-Çaylak (15 tanesi genel kültür sorusu)
Yarışmaya son başvuru tarihinin 1 Mayıs 2016 olduğu açıklanırken, sınav tarihi, sonuçların açıklanması ve ödül töreni ise 23-27 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri ise şöyle:
5’inci Sınıflar: Birinci olan öğrenciye 500 TL, ikinci olan öğrenciye 250 TL, üçüncü olan öğrenciye 100 TL.
6’ncı Sınıflar: Birinci olan öğrenciye 500 TL, ikinci olan öğrenciye 250 TL, üçüncü olan öğrenciye 100 TL.
7’nci Sınıflar: Birinci olan öğrenciye 500 TL, ikinci olan öğrenciye 250 TL, üçüncü olan öğrenciye 100 TL.
8’inci Sınıflar: Birinci olan öğrenciye 500 TL, ikinci olan öğrenciye 250 TL, üçüncü olan öğrenciye 100 TL. (Haber Merkezi)