Emekli öğretmen Gül Güleryüz,  ilk kitabı olan Otuz Gün’den sonra  ikinci kitabı olan ‘Unutmadım’ı  Kdz. Ereğli Belediyesi’nin büyük bir desteği ile şakır şakır yağan bir yağmurlu gün de  Alemdar Gemisi’nde tanıttı.

Güleryüz’ün  “Yaşanan bir sevinin yeniden anlatımıdır” vurgusuyla okurlarıyla buluşturduğu Unutmadım’ın lansmanında, en ilginç olay  tabi ki Muharrem İnce oldu. Güleryüz’ün öğretmen arkadaşı olan Muharrem İnce esprili konuşmasıyla hem sanatseverlerden hem de partililerinden büyük alkış aldı.

Gül Hanım’ın tarihi gemideki coşkusu gelinlik bir kızın heyecanı olarak öne çıkarken, yapılan konuşmalardaki en ilginç diyalog ise Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Muharrem İnce arasındaki muhabbette geçti.

İnce, kendisinin arkadaşlarının aday gösterilmediğinden yakınırken “İyi ki seni aday yaptılar” dedi.

Posbıyık ise bu söze karşı çıkarak “Onlar beni aday yapmadılar ki. Beni Ereğli halkı aday yaptı. Onlara kalsa….”

İnce, kendisine göre  CHP’de yaşanan  acı gerçeği şu sözleriyle sürdürdü:

“Eskiden arkadaşlarımı aday yapmıyorlardı, şimdi ise selam verenleri.”

Bu konuşmaları dinleyenler özgürce bastılar kahkahaları.

Yanımdaki  Oktay Demiroğlu’da dedim ki:

“Ağlanacak hallerine gülüyorlar!”

Sustu!

*

Atatürk’ün kurduğu parti olarak övünen partide yaşananlara bakar mısınız?

Halkta hiç karşılığı olmayan ve sıfırın altındaki insan ilişkileri ile genel merkeze yağ çekerek tepeden gelip milletvekili, belediye başkanı, il genel ve belediye meclis üyelerinin seçildiği bir parti içi sistemde, hiçbir partide bulunmayan ön seçim delegeleri belirlenirken,  ön seçim yerine merkez yoklamaları yapılıyor.

Adaylar, eskilerin ünlü komedyeni Adnan Varveren’in “Adamını bul” şarkısına uygun bir biçimde, partinin tabanı hiçe sayılarak belirlenirken, bu  durum partinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce tarafından hicivle anlatılıyor ve…

Partililer de bu duruma kahkahalarıyla katılıyor.

İlginç !

Pardon pardon !

Vahim mi dediniz?

İşte bu tespit.

Kesinlikle doğru.

İnce ile Posbıyık’ın vurguladıkları gerçekler hiç ama gülünecek söz/sözler değil  çünkü.