Sponsorlu Bağlantılar

BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMİ

Tarih: 2011-11-04 00:00:00

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Zonguldak İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yapılan gıda denetimleri arttırılarak devam ediyor.Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü İdris Pürlü' nün de başkanlık ederek biz
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Zonguldak İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yapılan gıda denetimleri arttırılarak devam ediyor.
Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü İdris Pürlü' nün de başkanlık ederek bizzat katıldığı denetimlerle ilgili olarak bir açıklama yapan İl Müdürü Cemalettin Çataklı, halkın sağlığını korumak ve güvenli gıdaya erişimlerini sağlamak amacı ile bayram öncesi gıda denetimlerinin il merkezi ve tüm ilçelerde sıklaştırıldığını söyledi.
Çataklı, bu  kapsamda özellikle unlu mamuller üretim ve satış noktaları ile şeker satışı yapan işyerlerinin denetime tabi tutulduğunu ifade etti. Yapılan denetimler neticesinde iş yerlerine gerekli uyarı ve yasal yaptırımlar uygulanırken amaçlarının bir taraftan da gerek üretici ve satıcıları, diğer taraftan tüketicileri bilinçlendirmek olduğunu belirten İl Müdürü Çataklı  ve Şube Müdürü Pürlü tüketicilerin etiket bilgileri olmayan ürünleri almaları halinde başta çocuklar olmak üzere hem sağlıklarının bozulmasına sebep olacaklarını hem de ruhsatsız çalışan 'merdiven altı' tabir edilen ve gıda güvenliğini tehdit eden üretimi teşvik edeceklerini, tüketicilerin bu konuda itinalı davranmaları ve etiket bilgileri  ve son kullanma tarihleri belli olmayan ürünleri almamaları  gerektiğine  dikkat çekti.
Çataklı ayrıca gıda denetimlerinin tüm yıla yayılarak devam ettiğini iş yerlerinin yasal müeyyidelerle karşı karşıya kalmamaları ve mağdur olmamaları için kendilerini gıda mevzuatının gerekliliklerini yerine getirmeleri konusunda uyardı.

Bunlar da Dikkatinizi Çekebilir

Yorumlar

isomert2 :

bayram dolayısıyla bizlerinde kurban etlerinin hijyenik kesim ve muhafazasında dikkat etmesi gerekektedir.dışarıdan aldığımız unlu mamul vs. gıdaların denetimlerini resmi kanal yaparken kendi kurban etlerimizin hijyen kontrolleri bize kaldı aman dikkat edelim... bir de hatırlatayım, Kırmızı et içerdiği protein ve mineralleri (demir, çinko, fosfor, magnezyum vitaminleri B12, B6, B1 ve A) sayesinde metabolik ihtiyaçların karşılanmasında oldukça önemli bir besin maddesidir Ancak C ve E vitamini içermezler Bu nedenle etin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya etlerin yanında sebzelerin de tüketilmesi etin en yüksek kalitede emilimini sağlamış olur Sindirimi zor bir besin olan et, hazırlanması ve pişirilmesine dikkat edilmezse özellikle gastrointestinal (sindirim sistemi) gibi rahatsızlıklara neden olabilir Yeni kesilmiş hayvanların eti, hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yaratır Bu nedenle et 1-2 gün soğutucuda bekletilmelidir. bayramınız kutlu ve hijyenik olsun....

lokantacı :

bekliyoruz ereğliye

Mühendis :

Tarım İl Müdürü ve Gıda Müdürü'nü tebrik ediyorum.Onlar da Ereğli gibi eleman sıkıntısı yaşıyorlarmış.Ama denetime kendileri de çıkarak bu eksikliği gideriyorlar.Elemanım yok diye bahaneler üretmiyorlar.Ben Müdürüm diyerek Makamlarında oturmuyorlar.Helal olsun size.Oldu olacak Ereğli'yi de siz denetleyin ,içimiz rahat etsin.

Tüm Yorumlar

Yorum Gönder

DİKKAT!

x

Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.